Ökölvívás: Mayweather pontozással verte meg Maidanát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.04. 07:36
null
Ez az ütés ült Marcos Maidana arcán (Fotó: Action Images)
A Las Vegas-i ökölvívógála főmérkőzésén Floyd Mayweather pontozással legyőzte Marcos Maidanát.

 

Vasárnap hajnalban a színültig megtelt MGM arénába megérkeztek a éjszaka főszereplői, Floyd Mayweather és Marcos Maidana. Maidana argentin népzenére, jókedvűen érkezett előszór a szorítóba, majd nem sokkal később bohócokkal és zsonglőrökkel felvezetve, Lil Wayne és Justin Bieber oldalán megérkezett a p4p listák királya, Floyd Mayweather is. Jimmy Lennon Jr bemutatta a feleket, Tony Weeks elmondta a fontosabb szabályokat és kezdetét vette a hétvége mérkőzése.

Maidana lassan kezdett, de másfél perc tapogatózás után rávetette magát Floydra, aki jobb híján a kötelekhez szorulva kénytelen volt a védekezésre koncentrálni. Kevés ütés talált ugyan Maidana részéről, de folyamatos verekedéssel próbálta letenni a névjegyét. A második menetben Floyd kissé kezdeményezőbbé vált, de Maidana ismét verekedésre próbálta fordítani a találkozót, de May mindig talált választ az argentin támadásaira és hatástalanítani tudta azokat. Floyd sebességét kihasználva szorgosan gyűjtötte a találatokat és kívülről irányította a sokkal aktívabb Maidanát.

A 4. menetben egy vétlen fejelést követően Floyd jobb szeme felszakadt és láthatóan zavarta a szemébe folyó vér. Sok dulakodás és kisebb szabálytalanságok tördelték a meneteket és a közönség számára egyre nehezebben értékelhető ütközet volt kialakulóban. Mayweather továbbra is próbált irányítani és sokkal pontosabb találtaival elvitte a meneteket, de Maidana kellemetlen verekedő stílusa megnehezítette a dolgát. Olyannyira, hogy a 6. menet leteltével az egyik pontozónál 2 ponttal Maidana vezetett.

A nehezen pontozható meccsen egyik fél sem tudott nagyobb fölényt kialakítani, viszont mindkét öklöző mutatott ízelítőt az erényeiből. Maidana nem tanúsított túl sok tiszteletet Floyd felé és aktívabb maradt a kései menetekre is, bár komoly találatokkal továbbra is adós maradt. A záró menetekben Floyd pontosabb tudott lenni és valószínűleg ez nagyot segített a végső döntést illetően, hiszen a 12 menet végén 114:114, 117:111,116:112 arányban, többségi döntessél Floyd behúzta a 46. győzelmét is.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik