nemzetisport.hu 2019.03.25 09:07 Frissítve: 2019.03.25 09:48

Ökölvívás: gála Papp László születésnapjára

„Aki minőségi pofont akar, nyugodtan jöjjön Magyarországra” – jegyezte meg egykor a csak rá jellemző csibészséggel Papp László, aki hétfőn lenne 93 éves.

Balról Jerzy Jakobsche, a Lengyel Olimpiai Bizottság tagja, Csisztu Zsuzsa, a gála háziasszonya, Dorotha Pietrzykowska-Nawrot, ifjabb Papp László, Jolanta Pietrzykowska és ifjabb Papp László felesége (Fotó: Feja Box Promotion)

 

 

A háromszoros olimpiai bajnok magyar bokszlegendára, s korábbi egyik legnevesebb lengyel ellenfelére, az 1956-os melbourne-i olimpián vele elődöntőt vívó Zbigniew Pietrzykowskira emlékeztek a hétvégén hét nemzet ökölvívói a Kistarcsán rendezett In memoriam Papp László vs Zbigniew Pietrzykowski elnevezésű amatőr és profi gálán, amit a Feja Box Promotion szervezett.

Sikerült vendégül látni a lengyel nemzeti hősnek számító, olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, négyszeres Európa-bajnok Zbigniew Pietrzykowski lányait, Dorothát és Jolantát, akik nagy meghatottsággal meséltek a gála másik díszvendégének, ifjabb Papp Lászlónak a két legenda közötti példátlan tiszteletről.

A szombatra eső lengyel–magyar barátság napján, Marcin Bobinski, a Lengyel Nagykövetség sajtóattaséja arról mesélt, mennyire univerzális nyelv a sport és micsoda kitűnő lehetőség a két nemzet közötti szoros barátság további elmélyítésére. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Sárfalvi Péter, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára, Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke és Habsburg György, a MOB nagykövete.

(Fotó: Feja Box Promotion)

 

A kistarcsai sportcsarnokban telt ház előtt zajlott a gála, a profi mérkőzéseket az osztrák–magyar amatőr válogatottak párharcai váltották. A WBF női vb-övéért kiírt tízmenetes összecsapást pontozással Majláth Bianka nyerte Bóka Kamilla ellen, míg az est főmérkőzésén, nagyszerű hangulat közepette ifj. Berki Ferenc Kovács Ákost győzte le a 4. menetben TKO-val.

2020.03.07 22:52:13

Ökölvívás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek a mai, megbolydult világnak éppen ez lehet a fő gondja a boksszal. Hogy lecsupaszítottan férfias, emberi, zsigeri. A küzdés maga.

2020.03.04 21:24:39

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ötkarikás érmet húsz, vb-érmet tizenegy éve szerzett legutóbb.

2020.02.26 23:32:36

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A kétezres évek első másfél évtizedét Klicskóék uralkodása jellemezte, majd Joshua és Fury révén a britek átvették a hatalmat.

2020.02.26 09:01:00

Ökölvívás PÓR KÁROLY

„Mindig is egy fehér, kövér cigány leszek, de bajnok vagyok” – a démonok sem tudták legyőzni.

2019.12.13 20:13:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A családja, a triatlon vagy a maratoni futás, az argentin steak sokkal inkább érdekli.