nemzetisport.hu 2019.03.25 09:07 Frissítve: 2019.03.25 09:48

Ökölvívás: gála Papp László születésnapjára

„Aki minőségi pofont akar, nyugodtan jöjjön Magyarországra” – jegyezte meg egykor a csak rá jellemző csibészséggel Papp László, aki hétfőn lenne 93 éves.

Balról Jerzy Jakobsche, a Lengyel Olimpiai Bizottság tagja, Csisztu Zsuzsa, a gála háziasszonya, Dorotha Pietrzykowska-Nawrot, ifjabb Papp László, Jolanta Pietrzykowska és ifjabb Papp László felesége (Fotó: Feja Box Promotion)

 

 

A háromszoros olimpiai bajnok magyar bokszlegendára, s korábbi egyik legnevesebb lengyel ellenfelére, az 1956-os melbourne-i olimpián vele elődöntőt vívó Zbigniew Pietrzykowskira emlékeztek a hétvégén hét nemzet ökölvívói a Kistarcsán rendezett In memoriam Papp László vs Zbigniew Pietrzykowski elnevezésű amatőr és profi gálán, amit a Feja Box Promotion szervezett.

Sikerült vendégül látni a lengyel nemzeti hősnek számító, olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, négyszeres Európa-bajnok Zbigniew Pietrzykowski lányait, Dorothát és Jolantát, akik nagy meghatottsággal meséltek a gála másik díszvendégének, ifjabb Papp Lászlónak a két legenda közötti példátlan tiszteletről.

A szombatra eső lengyel–magyar barátság napján, Marcin Bobinski, a Lengyel Nagykövetség sajtóattaséja arról mesélt, mennyire univerzális nyelv a sport és micsoda kitűnő lehetőség a két nemzet közötti szoros barátság további elmélyítésére. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Sárfalvi Péter, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára, Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke és Habsburg György, a MOB nagykövete.

(Fotó: Feja Box Promotion)

 

A kistarcsai sportcsarnokban telt ház előtt zajlott a gála, a profi mérkőzéseket az osztrák–magyar amatőr válogatottak párharcai váltották. A WBF női vb-övéért kiírt tízmenetes összecsapást pontozással Majláth Bianka nyerte Bóka Kamilla ellen, míg az est főmérkőzésén, nagyszerű hangulat közepette ifj. Berki Ferenc Kovács Ákost győzte le a 4. menetben TKO-val.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.