L. P. I. 2019.12.04 20:50

Ökölvívás: érik a Harcsa–Cservenka aranycsata az ob-n

Már valamennyi összecsapáson a bajnoki érem volt a tét a Madárfészek Akadémián, meglepetés továbbra sem született.


A két nem küzdelmeiben csütörtökre nyolc plusz tíz súlycsoportban 64-en maradtak versenyben, miután a hölgyeknél négy kategóriában már csak a finálé van hátra. Szerdán már a kiemeltként kezdő válogatottak többsége is ringbe lépett, és valamennyien meglepetés nélkül tudták le a negyeddöntőt.

Így például Fodor Milán (Vasas – ő az egri Könnyű Richárddal az egyik legjobb elődöntőt bokszolhatja) vagy éppen Kovács Richárd (NYVSC) 63 kg-ban. Egyet Harcsa Zoltán (Vasas) és Cservenka Róbert (Pécs) is lépett a középsúlyú álomdöntő felé, ha összejön kettejük aranycsatája, az a péntek egyik slágermeccse lesz. De addig még az előbbinek az ifibajnok Mester Somán (Hell FC), míg az utóbbinak az öt évvel ezelőtt még 69 kg-ban magyar bajnok nagykanizsai Benkő Lászlót megverő kőbányai Oroyovwe Isaacon kell túljutnia. A nehézsúlyú Hámori Ádámra (Fitt-Box Kőszeg-Bük) is érdemes figyelni, aki két menetet sem bokszolt bemutatkozásképpen, hiszen a ceglédi Lakatos Kristóf edzője feladta a mérkőzést.

„Az első napihoz hasonlóan a negyeddöntőben sem született meglepetés, akiknek van nemzetközi rutinjuk, hozták a kötelezőt – értékelt Balzsay Károly szövetségi kapitány. – Ugyanakkor a csütörtöktől nagy csatákat várok, ekkor a már látott válogatottak mellett az ötvenkét kilós srácokra is érdemes lesz figyelni.”

A dobogósok már nem a Madárfészek Akadémián, hanem a Körcsarnokban fényesíthetnek érmeiken, az új helyszínen a birkózóválogatott szőnyegei helyére ring épül, és az elődöntőket 14 órától rendezik – ahogyan Csötönyi exelnök mondaná: mostantól baltával választják a frizurát.

2019.12.13 20:13:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A családja, a triatlon vagy a maratoni futás, az argentin steak sokkal inkább érdekli.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.