NBA: Mayweather és Pacquiao találkozója ellopta a show-t

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 12:05
null
NBA-meccsen már összefutott a két bajnok
Még nem a ringben, hanem a Miami Heat–Milwaukee Bucks NBA-kosármeccs félidejében futott össze a két ökölvívóbajnok, Floyd Mayweather Jr. és Manny Pacquiao.

Hat éve várja a sportvilág, hogy szorítóba lépjen a jelenkor két legnagyszerűbb bokszolója, és most úgy tűnik, megvalósul a párharc. Az amerikai Floyd Mayweather Jr. és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao kezet rázott és számot cserélt a magyar idő szerint szerda hajnali Miami Heat–Milwaukee Bucks kosárlabdameccs szünetében.

Mayweather Jr, a WBC (Bokszvilágtanács) világbajnoka és Pacquiao, a WBO (Bokszvilágszervezet) bajnoka az első sorból tekinthette meg a Milwaukee Bucks és a Miami Heat mérkőzését a floridai American Airlines Arenában.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti konferenciájának hatodik és hetedik helyezettjének meccse szokatlan fordulatot vett, miután feltűnt Mayweather Jr és Pacman a csarnok óriáskivetítőjén, a közösségi oldalak pedig lángra kaptak, amikor a két bajnok a parketten rázott kezet a félidőben.

„Megadta a telefonszámát, és azt mondta, beszélnünk kell” – mondta Pacquiao a The Associated Press munkatársának, hozzátéve, hogy korábban nem találkozott a 37 éves Mayweatherrel, de egyszer már beszéltek telefonon.

A találkozó a véletlen műve volt. Ugyan Mayweather Jr. – aki eddig mind a 47 profi mérkőzését megnyerte – rendszeres látogatója a Miami Heat meccseinek, a 36 éves Pacquiao egy Miss World-szépségversenyen vett részt zsűriként, és csupán a New York környéki erős havazás miatt maradt Floridában. Régóta ismert, hogy Pacquiao nagy rajongója a sportágnak, emellett a Fülöp-szigeteki profi kosárlabda-bajnokságban (PBA) szereplő Kia Sorento játékosedzője.

A rövid beszélgetés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, ugyanis a 64 találkozójából 58-t megnyerő filippínó nemrég azt nyilatkozta, hogy január végéig mindenképpen megegyezésre kell jutni, ha májusban szeretnének megütközni a felek.

Az ESPN szerint a két ökölvívó képviselői már tárgyalnak egymással a szerződés feltételeiről. Bár Bob Arum, a Top Rank feje és Pacquiao promotere azt állította, hogy hajlandóak Mayweather Jr. összes feltételének eleget tenni, bonyolíthatja a helyzetet, hogy a két bajnok más televíziós társasággal áll szerződésben: Pacquiao a Time Warner/HBO-hoz tartozik, míg Mayweather Jr. 2013 óta a CBS/Showtime kliense.

Ha nem kerül sor a régóta várt párharcra, Miguel Cotto vehet revánsot Mayweather ellen a három évvel ezelőtti vereségéért a Las Vegas-i MGM Grandben, míg Manny Pacquiao kihívója a 30–3-as mérlegű angol Amir Khan lehet.

Bár az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy beleunt a bokszvilág a várakozásba, a tegnapi hírek ismét lázba hozták a rajongókat. A két legenda küzdelme az elemzők szerint minden bevételi rekordot megdöntene.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik