Halálozás: belehalt sérüléseibe a ringben összeeső zambiai bokszoló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.07. 09:10
Elhunyt Michael Norgrove 31 éves zambiai ökölvívó, aki március 31-én Londonban a Tom Bowen elleni mérkőzésén esett össze. A nagyváltósúlyú bokszoló egy hétig volt kómában agyvérzése után.

Ez az első haláleset ökölvívásban Nagy-Britanniában az elmúlt 18 évben. Az előző öt profi meccsén veretlen Norgrove kétéves kihagyás után tért vissza.

Robert Smith, a Brit Bokszszövetség ellenőrző bizottságának főtitkára szerint az orvosi tesztelések kellően szigorúak, nem ez okozta a zambiai ökölvívó tragédiáját.

„Az egyik legszigorúbb szabályrendszer a miénk a világon. Akut sérülés történt, ami bármikor megeshet. Az orvosi tesztjei rendben voltak, az agyi vizsgálatokon is átment, semmilyen aggodalomra okot adó tényező nem volt, máskülönben nem is lehetett volna ott a ringben" – nyilatkozta Smith a BBC-nek.

„Egészséges fiatalember volt, de azt nem tudjuk garantálni, hogy nem történik hirtelen fellépő sérülés – a világon egyetlen doktor sem tudná ezt garantálni" – tette hozzá a főtitkár.

Norgrove az első menetben leütötte Bowent, de az ötödik menetben véget ért élete utolsó mérkőzése, amikor a mérkőzésvezető véget vetett a küzdelemnek, mert a zambiai bunyós összeesett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik