nemzetisport.hu 2014.12.01 18:03 Frissítve: 2015.03.23 02:14

FTC: Kovács „Kokó" István az ökölvívó-szakosztály vezetője

Egy héttel az FTC ökölvívó-szakosztályának újjáalakulása után hétfőn bejelentették, hogy az irányításával Kovács „Kokó" Istvánt bízták meg. Aktív pályafutása során Kovács 1996-ban Atlantában, az olimpián aranyérmes lett, valamint kétszer nyert Európa-bajnokságot és kétszer állhatott fel világbajnokságon a dobogó legtetejére – írja a fradi.hu.


Kokó mindig is kötődött az FTC-hez: amellett, hogy nagy Fradi-szurkoló, jelenleg is a klub igazolt triatlonistája. Az új szakosztályvezető örül, hogy Szántó Imrével közös álmuk végre valóra válhatott.

„Kevesen tudják, de mi Szántó Öcsi bácsival a kilencvenes években többször megpróbáltuk újjáépíteni a Fradi-ökölvívást, sajnos az akkori elnökségek nem voltak fogékonyak az ötletre – idézi a zöld-fehérek hivatalos honlapja Kovács Istvánt. – Boldog vagyok, hogy legalább vezetőként segíthetem ennek a patinás múltú szakosztálynak az újbóli felemelkedését, ha már aktív ökölvívóként ez nem adatott meg nekem. Amikor Öcsi bácsi megkért, hogy legyek én a vezető, azonnal, gondolkodás nélkül igent mondtam."

Kovács István a honlapnak elmondta: rövid távon a legfontosabb célja, hogy a szakosztály megfelelő otthont találjon .

„Jelenleg csak az élsporttal foglalkozunk, de szeretném, ha hamarosan elkezdhetnénk az utánpótlást felépíteni. Ehhez azonban egy állandó otthonra lesz szükségünk a Fradiváros felépüléséig. Jelenleg Kispesten készülnek ökölvívóink, azonban Bácskai János kilencedik kerületi polgármester segítségével hamarosan új bázisunk lehet a Ferencvárosban. Ha ez meglesz, akkor elkezdhetjük a létszám növelését, mind a sportolói létszám esetében, mind pedig az edzők esetében. Jelenleg szántó Öcsi bácsi mellett Bedák Pál korábbi vb-ezüstérmes dolgozik a szakosztálynál főállású trénerként."

A Fradi ökölvívói december 3. és 7. között részt vesznek az országos bajnokságon Kecskeméten. Kokó szerint ez jó lehetőség arra, hogy a Fradi újra megmutassa magát az ökölvívó-társadalomnak.

„Nagy lökést adhat nekünk, ha jól szerepelünk az ob-n. A legnagyobb esélye erre Harcsa Zolinak van, de neki is nehéz dolga lesz. A mezőnyében nagyon nehéz megmondani, hogy ki lesz az aranyérmes, remélem, hogy szombaton mi örülhetünk."

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.