HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.12.01 18:03 Frissítve: 2015.03.23 02:14

FTC: Kovács „Kokó" István az ökölvívó-szakosztály vezetője

Egy héttel az FTC ökölvívó-szakosztályának újjáalakulása után hétfőn bejelentették, hogy az irányításával Kovács „Kokó" Istvánt bízták meg. Aktív pályafutása során Kovács 1996-ban Atlantában, az olimpián aranyérmes lett, valamint kétszer nyert Európa-bajnokságot és kétszer állhatott fel világbajnokságon a dobogó legtetejére – írja a fradi.hu.


Kokó mindig is kötődött az FTC-hez: amellett, hogy nagy Fradi-szurkoló, jelenleg is a klub igazolt triatlonistája. Az új szakosztályvezető örül, hogy Szántó Imrével közös álmuk végre valóra válhatott.

„Kevesen tudják, de mi Szántó Öcsi bácsival a kilencvenes években többször megpróbáltuk újjáépíteni a Fradi-ökölvívást, sajnos az akkori elnökségek nem voltak fogékonyak az ötletre – idézi a zöld-fehérek hivatalos honlapja Kovács Istvánt. – Boldog vagyok, hogy legalább vezetőként segíthetem ennek a patinás múltú szakosztálynak az újbóli felemelkedését, ha már aktív ökölvívóként ez nem adatott meg nekem. Amikor Öcsi bácsi megkért, hogy legyek én a vezető, azonnal, gondolkodás nélkül igent mondtam."

Kovács István a honlapnak elmondta: rövid távon a legfontosabb célja, hogy a szakosztály megfelelő otthont találjon .

„Jelenleg csak az élsporttal foglalkozunk, de szeretném, ha hamarosan elkezdhetnénk az utánpótlást felépíteni. Ehhez azonban egy állandó otthonra lesz szükségünk a Fradiváros felépüléséig. Jelenleg Kispesten készülnek ökölvívóink, azonban Bácskai János kilencedik kerületi polgármester segítségével hamarosan új bázisunk lehet a Ferencvárosban. Ha ez meglesz, akkor elkezdhetjük a létszám növelését, mind a sportolói létszám esetében, mind pedig az edzők esetében. Jelenleg szántó Öcsi bácsi mellett Bedák Pál korábbi vb-ezüstérmes dolgozik a szakosztálynál főállású trénerként."

A Fradi ökölvívói december 3. és 7. között részt vesznek az országos bajnokságon Kecskeméten. Kokó szerint ez jó lehetőség arra, hogy a Fradi újra megmutassa magát az ökölvívó-társadalomnak.

„Nagy lökést adhat nekünk, ha jól szerepelünk az ob-n. A legnagyobb esélye erre Harcsa Zolinak van, de neki is nehéz dolga lesz. A mezőnyében nagyon nehéz megmondani, hogy ki lesz az aranyérmes, remélem, hogy szombaton mi örülhetünk."

2019.01.26 23:39:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Kovács megint nem a főmeccs, de bánja kánya, nekünk ő a király. Különösen úgy, hogy szokásos bevonulózenéje, a Carmina Burana elé bejátsszák a Bánk bánból a közismert Hazám, hazám áriát.

2018.12.15 22:50:53

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Erdei elnök minden megnyilvánulásával azt igazolta, hiba volt őt helyzetbe hozni.

2018.12.01 23:09:35

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Önmagukat is képesek padlóra küldeni.

2018.12.01 00:34:37

Ökölvívás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Aggódó vezetőink nem a vereségtől, hanem Papp László győzelmétől féltek! Nem „kockáztathattak” tehát! Egyszerűbb volt letiltani őt.

2018.11.23 23:49:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az amatőr ökölvívásban az idén egyetlen világversenyt sem rendeztek (míg tavaly vb-t és Eb-t is), az illegalitásba vonuló sportág híreit egyedül a vezetői válság szolgáltatta.