Erdei Zsolt a világbajnokoktól is megkapta a tiszteletet

Vágólapra másolva!
2011.05.27. 20:31
null
Erdei kivívta magának a tiszteletet
Címkék
Profi ökölvívónk, Erdei Zsolt június negyedikén Byron Mitchell ellen lép majd szorítóba egy tízmenetesre tervezett mérkőzésén. Bajnokunk Philadelphiában, nem mindennapi körülmények között, világbajnokok társaságában készült, hiszen a Bernard Hopkins felkészüléseit segítő Danny Davis által menedzselt Joe Hand Boxing Gymben tartotta bokszedzését, ahol rengeteg élménnyel gazdagodott.

A Percy Custus vezette edzőkomplexum kvázi a világbajnokok otthona, hiszen Erdein kívül a falak között készült következő összecsapására a philadelphiai cirkálósúlyú IBF-világbajnok, USS Cunningham, illetve a június 25-én Tavoris Cloud ellen ringbe szálló, szintén vb-címmel büszkélkedő Yusaf Mack is.

ERDEI–MITCHELL A SPORT TV-BEN!
Super Six-gála, június 5., vasárnap
SportM (élő): 3 óra
Sport2 (ism.): 13
Sport1 (ism.): 20

Egy ilyen közeg természetesen a magyar ökölvívóra is inspirálóan hatott, és még inkább asszimilálódott az amerikai bokszvilág vérkeringésébe. Erdei Zsolt sparring partnere Dhafir Smith volt, akivel a philadelphiai felkészülés hetében összesen négyszer szállt ringbe, mind a négy alkalommal magabiztos fölényt, és jó formát mutatva. Madárnak azonban nem volt könnyű dolga, hiszen az edzőteremben légiós kiképzésnek beillő hőség, és páratartalom uralkodott.

„Borzalmas volt hőség és pára a teremben, szinte bemelegíteni sem kellett volna, a hangulat azonban fantasztikus – mesélt élményeiről Erdei Zsolt. – Itt a hatévestől egészen a visszavonult bokszolókig, a világbajnokokon át az amatőrökig mindenki jelen van, és kivétel nélkül bokszol. Pezseg az élet, zajlik a zsákolás, sparring, bemelegítés, tele a terem, szinte egy tűt sem lehet leejteni. Mindenki nagyon barátságosan fogadott, és a második edzésemen már látszott, sikerült kivívnom a tiszteletüket is. Megnézték a meneteimet, és elismeréssel nyugtázták. Cunninghammal és Mackkel is több alkalommal beszéltünk, hiszen egymás mellett edzettünk. Itt érződik, hogy mindenki egyenrangú, megvan a kellő szakmai tisztelet. Úgy érzem, jól haladok a felkészüléssel, de persze a finomhangolás része még hátra van.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik