Chisora a mérlegelésen megütötte Klicskót

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2012.02.17. 18:49
null
Chisora nem tart Klicskótól (Fotók: Reuters)
Címkék
Szombaton a müncheni Olimpiai csarnokban csap össze Vitalij Klicsko a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú bajnoka és kihívója, a brit Derek Chisora. A tény viszont az, hogy a két fél már a pénteki mérlegelésen is összecsapott. Illetve csak Chisora csapott oda. 
ÚGY ÜTÖTT, MINT EGY NŐ
„Majd holnap visszaütök, a ringben – reagált a pofonra az idősebb Klicsko testvér. – Dereck tiszta ideg, érzem, hogy fél, különben nem ugrott volna így vissza. Nem bokszolóhoz méltón ütött meg, hanem úgy, mint egy nő, tenyérrel. Ha normálisan akar küzdeni, akkor az öklét kellene használnia.”

Nem lehet azt mondani, hogy Derek Chisora beszari gyerek: a pénteki mérlegelésen nemes egyszerűséggel pofon vágta Vitalij Klicskót, a Bokszvilágtanács ( WBC) nehézsúlyú bajnokát. A brit a nemzeti színű kendővel az ábrázatán jobb tenyérrel meglehetősen erősen bal arcán csapta Vitalijt, az eset túlmegy a mérlegeléseknél időnként előforduló kekeckedéseknél. Vitalijt sokkolták az események, korábban ilyen sohasem történt vele. Az esetet a brit trénere, Don Charles is elfogadhatatlannak tartja.

„Véget vetek Klicsko uralkodásának, ezt megígérhetem. Véged van, Vitalij!" – toldotta meg szóban Chisora cselekedetét.

De ki is ez a Derek Chisora? Karrierje során 15 győzelme mellett két vereséget szenvedett, legutóbb a finn Robert Heleniustól kapott ki pontozással – igaz, sokak szerint csak a pontozók látták jobbnak a kétméteres finn óriást. Erőszakos bunyós, ez a müncheni intermezzo ismeretében nem is lehet kérdéses. Erőszakos megmozdulásával nyilvánvalóan fel akarta, akarja hergelni az ukránt, hogy az óramű pontossággal mozgó világbajnok elveszítse önkontrollját, hátha akkor elérhet valamit. Nos, Vitalij türtőztette magát, szombaton a ringben is hidegvérű lesz, más kérdés, ha lesz alkalma, nem kegyelmez majd ellenfelének.

Vonatkoztassunk azonban el az incidenstől. Vitalij Klicsko (43–2–0, 40 K. O.–T. K. O.) az összecsapás toronymagas esélyese, ha Derek Chisora (15–2–0, 9) nem üti meg, talán el is felejtjük, hogy nehézsúlyú címmérkőzés lesz a müncheni Olimpiai Csarnokban...

Klicskó kapott egy pofont
Klicskó kapott egy pofont

Chisora egyébként nem kedveli a Klicsko testvéreket. Az ellenszenv még onnan datálódik, hogy 2010. december 11-én Mannheimben már összecsapott volna a fiatalabb Klicskóval, Vladimirrel. Az ukrán sérülése miatt elmaradt a mérkőzés, de a sajtótájékoztatón már megkóstolták egymást: „Meg akarom szerezni Vladimir öveit. Németországban szerezte meg a címeit, ott is veszti el. Nem vagyok valami nagy szónok, de ezt megígérhetem" – nyilatkozta akkor a brit, s hozzátette, megnézte Vitalij Klicsko és Shannon Briggs meccsét, amely csalódást okozott neki. – Sokan csak túl akarják élni a meccseket Klicskóék ellen, s felvenni a pénzt a kasszánál. Én más vagyok."

Ezt szombaton meglátjuk, mindenesetre érdekes, amit még a Vladimir Klicsko ellen tervezett mérkőzés előtt az ukrán világbajnok mondott Chisoráról: „Ha kezet rázol vele, azonnal megérzed, micsoda erő van benne. Fiatal, magabiztos önmagamat látom benne, s ugyanolyan megállíthatatlannak tűnik, mint bátyám Lennox Lewis ellenében."

Erre mondják: hm. Chisora mentalitása már akkor „lejött" Vladimirnek, s a jelek szerint a brit azóta sem változott.

Ráadásul Vitalijjal nem kezet rázott, hanem megütötte.

POFON KLICSKÓNAK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik