Boksz: így duzzadt a csillagos égig a Mayweather–McGregor gála bevétele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.26. 08:42
Minden idők legnagyobb bevételét hozó eseménye lehet a szombat éjszakai Mayweather–McGregor gála. Az összbevételt 630 millió dollárra teszik, ezt többek között a jegybevételek, a televíziós közvetítési díjak, a szponzoráció és nem utolsósorban a fogadások teszik ki. Könnyen megeshet, hogy ez a gála felülmúlja a 2015-ös Mayweather–Pacquiao összecsapást is. Az akkor 623 millió dolláros összbevételt generált.

Rutinos vendége a Trash Talk műsornak Shane Tusup, aki csütörtökön elsősorban a személyes márkaépítés, az ezzel várhatóan elkönyvelhető üzleti sikerek mentén elemezte a vasárnapra virradóra sorra kerülő Mayweather–McGregor összecsapást.

Azt tudjuk, hogy a küzdősportok szerelmesei most megkapják az esélyt, hogy az elmúlt és a mostani éra legjobbjai a szemünk láttára küzdjenek meg egymással. A presztízsérték elvitathatatlan – a visszatérő Mayweather a saját sportolói hírnevét teszi kockára Shane Tusup szerint. De a gála üzleti értéke szintén óriási. Tusup a Sport Tv Trash Talk műsorának vendégeként elmondta, hogy a gála igazán nem is üzletként működik. „Normális üzletmenetben ugyanis van egy torta, amelyből a szereplők egyenként kihasítják a saját szeletüket, és a többieknek így kevesebb marad. Ehhez a tortához viszont minden egyes piaci szereplő hozzátesz az érkezésével, így duzzad a gála összbevétele 600 millió dollár fölé."

Mindezt a számokra tovább fordítva: csak a helyszínen, a Las Vegas-i T-Mobile Arénában húszezer ember lesz jelen, ami majdnem négyezerrel több a híres 2015-ös Mayweather–Pacquiao meccs nézőszámánál. A tévénézők még elképesztőbb számot tesznek ki. Szerte a világon egymilliárd otthonba ér majd el a küzdelem a UFC elnöke, Dana White szerint. Erre érkeznek a szponzori pénzek: azért, hogy Mayweather kedvenc óramárkája a nadrágjára kerüljön, forintban már egymilliárdnak megfelelő pénzről beszélünk.

A mérkőzés felvezető műsorában a sport- és üzleti értékről egyaránt szó lesz szombaton éjszaka a Sport 1-en, amikor a szakértők közt Shane Tusup mellett ott lesz a híresen McGregor-rajongó Hosszú Katinka is. Ő Shane-en teszteli majd a különböző bokszkesztyűket.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban kiderül! A Nemzeti Sport Online-on hajnali négy óra után indítjuk élő, szöveges tudósításunkat a paradise-i gáláról.

ÖKÖLVÍVÁS, PROFI GÁLA
vasárnap, 3.00 (Egyesült Államok, Paradise), Tv: Sport1
Főmérkőzés:
Floyd Mayweather (amerikai)–Conor McGregor (ír)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik