nemzetisport.hu 2017.04.30 10:45 Frissítve: 2017.04.30 11:09

Boksz: Fury már válaszolt is az új Klicsko-verőnek

Mint arról beszámoltunk, a Vladimir Klicskót (64 győzelem, 5 vereség, 53 KO/TKO) szombaton a 11. menetben TKO-val legyőző brit nehézsúlyú bunyós, Anthony Joshua (19–0, 19) rögtön üzent az ukrán előző legyőzőjének, a világbajnoki címétől drogbotrány miatt megfosztott Tyson Furynak (25–0, 18), aki közösségi oldalán már reagált is a kihívásra.

Joshua Furynak üzent Klicsko legyőzése után (Fotó: AFP)

 

„Fury, hol vagy, bébi? szeretném megadni a lehetőséget kilencvenezer embernek, hogy lásson minket" – mondta a Wembleyben aratott szombati győzelme után a brit Anthony Joshua, aki a honfitársnak címzett kihívással már előrevetített egy újabb nagy ütközetet a londoni stadionban.

A Joshuához hasonlóan veretlen, Vladimir Klicskót 2015-ben legyőző Tyson Fury természetesen nem maradt adós a válasszal, a közösségi csatornáján jelezte, készen áll a harcra.

„A kihívás elfogadva. Az elmúlt ötszáz év legnagyobb küzdelmét adjuk majd a világnak. A bokszolóknak az lehet az álom, ha veled megküzdhetnek" – fogalmazott Fury, aki egy másik bejegyzésében hozzátette: „táncra fel!"

Más kérdés – amit már az üzenetváltásról beszámoló BBC tesz hozzá –, hogy Furynak egyelőre versenyengedélye sincs, és jelenleg nagyon távol került a versenysúlyától. Így most még erősen kérdésesnek tűnik, mikor találkozhat a két brit klasszis, találkoznak-e egyáltalán.

Tyson Fury nem épp versenysúlyában van (Fotó: BBC)

„Nagy volt a felhajtás, de örülök, hogy megfeleltem az elvárásoknak. Megtanultam, hogyan üthetek ki bárkit. Ha továbbra is fejlődni tudok abban, amiben jó vagyok, akkor akárkit képes lehetek kiütni" – nyilatkozta a Klicsko elleni meccs kapcsán Joshua.

 „Egy jobb Klicskóval találkoztam – mondta Joshua a 2015-ös veresége után újra ringbe lépő Klicskóról. – Nem egy önelégült bunyóssal, hanem olyannal, aki javítani szeretne a hibáin."

Tyson Fury nem épp versenysúlyában van (Fotó: Instagram)

 A brit bunyós nem zárkózott el egy visszavágó lehetőségétől sem, és hangsúlyozta, képesnek érzi magát arra, hogy a jövőben még jobb bunyóssá váljon, így ő maga is kíváncsian várja a következő három évet karrierjében.

A visszavágó lehetőségét a 41 éves Klicsko sem zárta ki, de leszögezte, először azt kell kielemeznie, hogy mi is történt a szombati összecsapáson.  

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.