HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.04.30 10:45 Frissítve: 2017.04.30 11:09

Boksz: Fury már válaszolt is az új Klicsko-verőnek

Mint arról beszámoltunk, a Vladimir Klicskót (64 győzelem, 5 vereség, 53 KO/TKO) szombaton a 11. menetben TKO-val legyőző brit nehézsúlyú bunyós, Anthony Joshua (19–0, 19) rögtön üzent az ukrán előző legyőzőjének, a világbajnoki címétől drogbotrány miatt megfosztott Tyson Furynak (25–0, 18), aki közösségi oldalán már reagált is a kihívásra.

Joshua Furynak üzent Klicsko legyőzése után (Fotó: AFP)

 

„Fury, hol vagy, bébi? szeretném megadni a lehetőséget kilencvenezer embernek, hogy lásson minket" – mondta a Wembleyben aratott szombati győzelme után a brit Anthony Joshua, aki a honfitársnak címzett kihívással már előrevetített egy újabb nagy ütközetet a londoni stadionban.

A Joshuához hasonlóan veretlen, Vladimir Klicskót 2015-ben legyőző Tyson Fury természetesen nem maradt adós a válasszal, a közösségi csatornáján jelezte, készen áll a harcra.

„A kihívás elfogadva. Az elmúlt ötszáz év legnagyobb küzdelmét adjuk majd a világnak. A bokszolóknak az lehet az álom, ha veled megküzdhetnek" – fogalmazott Fury, aki egy másik bejegyzésében hozzátette: „táncra fel!"

Más kérdés – amit már az üzenetváltásról beszámoló BBC tesz hozzá –, hogy Furynak egyelőre versenyengedélye sincs, és jelenleg nagyon távol került a versenysúlyától. Így most még erősen kérdésesnek tűnik, mikor találkozhat a két brit klasszis, találkoznak-e egyáltalán.

Tyson Fury nem épp versenysúlyában van (Fotó: BBC)

„Nagy volt a felhajtás, de örülök, hogy megfeleltem az elvárásoknak. Megtanultam, hogyan üthetek ki bárkit. Ha továbbra is fejlődni tudok abban, amiben jó vagyok, akkor akárkit képes lehetek kiütni" – nyilatkozta a Klicsko elleni meccs kapcsán Joshua.

 „Egy jobb Klicskóval találkoztam – mondta Joshua a 2015-ös veresége után újra ringbe lépő Klicskóról. – Nem egy önelégült bunyóssal, hanem olyannal, aki javítani szeretne a hibáin."

Tyson Fury nem épp versenysúlyában van (Fotó: Instagram)

 A brit bunyós nem zárkózott el egy visszavágó lehetőségétől sem, és hangsúlyozta, képesnek érzi magát arra, hogy a jövőben még jobb bunyóssá váljon, így ő maga is kíváncsian várja a következő három évet karrierjében.

A visszavágó lehetőségét a 41 éves Klicsko sem zárta ki, de leszögezte, először azt kell kielemeznie, hogy mi is történt a szombati összecsapáson.  

2019.01.26 23:39:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Kovács megint nem a főmeccs, de bánja kánya, nekünk ő a király. Különösen úgy, hogy szokásos bevonulózenéje, a Carmina Burana elé bejátsszák a Bánk bánból a közismert Hazám, hazám áriát.

2018.12.15 22:50:53

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Erdei elnök minden megnyilvánulásával azt igazolta, hiba volt őt helyzetbe hozni.

2018.12.01 23:09:35

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Önmagukat is képesek padlóra küldeni.

2018.12.01 00:34:37

Ökölvívás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Aggódó vezetőink nem a vereségtől, hanem Papp László győzelmétől féltek! Nem „kockáztathattak” tehát! Egyszerűbb volt letiltani őt.

2018.11.23 23:49:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az amatőr ökölvívásban az idén egyetlen világversenyt sem rendeztek (míg tavaly vb-t és Eb-t is), az illegalitásba vonuló sportág híreit egyedül a vezetői válság szolgáltatta.