Boksz: a Sport1 élőben közvetíti a Mayweather–McGregor csatát!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.10. 14:46
Évek óta várják a küzdősportok rajongói, nevezték már az évszázad, de az évezred bokszmeccsének is, és augusztus 26-án Las Vegasban meg is rendezik. Összecsap a veretlen ökölvívósztár (49–0, 26 KO), Floyd Mayweather és a UFC királya, Conor McGregor. A show-t Magyarországon a Sport1 közvetíti.

Az ökölvívás szabályai szerint küzd meg egymással a 49–0-s profi mérleggel rendelkező bokszoló szupersztár, Floyd „Money” Mayweather, és a legnépszerűbb ketrecharcos, az ír Conor McGregor. Szinte garantálható, hogy a 12 menetesre tervezett ütközet lesz minden idők legértékesebb küzdősport-mérkőzése. A szakértők szerint az 1 milliárd dollárt is meghaladja majd a meccs összértéke. A fizetés is kiemelkedő, állítólag az amerikai legalább 100 milliót, az ír legalább 75 milliót kap (dollárban). A közösségi média és a híroldalak hónapok óta tele vannak az összecsapással kapcsolatos hírekkel, a két nagyszájú harcos aktív közösségi profiljaiból is sorra jönnek a beszólások, ráadásul egy négyállomásos sajtóturnét is szerveztek nekik négy világvárosban, Los Angelesben, Torontóban, New Yorkban és Londonban, hogy mindenhol egymásnak ugorhassanak. A körítésre tehát nem lehet semmi panasz.

Az Egyesült Államokban mélyen zsebbe kell nyúlniuk a szurkolóknak: ha HD minőségben szeretnék élvezni, akkor 100 dollárért, ha csak SD-ben, akkor 90-ért nézhetik meg. A meccset sugárzó Showtime 5 milliós nézettségre számít, ami már akkor is legalább 450 millió dollár bevételt jelent, ha mindenki csak az SD jelet választaná, de nem azt fogják. Az Egyesült Királyságban és McGregor hazájában, Írországban közvetítő Sky Sport Box Office szintén pay-per-view közvetít, előbbiben 20 fontért, utóbbiban 25 euróért lesz elérhető McGregor első profi bokszmeccse.

Magyarországon a UFC-t és számos rangos ökölvívógálát közvetítő Sport Tv vásárolta meg az esemény közvetítési jogait. És nemcsak az élő közvetítésről van szó, hanem két kiváló sorozatról is. A Showtime által készített négy harmincperces epizódból álló All Access: Mayweather vs. McGregorról, amely a két sportoló felkészülését és a gála előkészületeit mutatja be, Embedded: Mayweather vs. McGregor címmel pedig a UFC jelentkezik a gálát megelőző héten minden nap egy-egy videóval.

„Ismét sporttörténelmi eseményt közvetítünk a Sport1-en, egy olyan gálát, amely egy táborba gyűjti a különböző küzdősportok rajongóit. Két világ két emblematikus alakja találkozik majd, az egyre erősödő UFC közönségkedvence, Conor McGregor, illetve a tradicionálisabb ökölvívás csillaga, az eddig verhetetlen Floyd Mayweather. Mi is rendkívül izgatottak vagyunk, és különleges meglepetésekkel készülünk nézőinknek augusztus 27-e különleges hajnalára! Bármi is lesz az eredmény, a két sportág biztosan profitál belőle, hogy létrejött ez az ütközet, a Sport Tv pedig a jövőben is ott lesz majd a legnagyobb gálákon” – mondta a jogszerzéssel kapcsolatban Máté Pál, a Sport Tv programigazgatója.

Mayweather és McGregor összecsapására augusztus 27-én, vasárnap hajnali 2 órától kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik