Vízilabda: a Szeged egy lépéssel közelebb az Euroliga főtáblájához

Vágólapra másolva!
2010.09.25. 19:15
Címkék
A Montpellier legyőzése után a romániai Digi Oradeát is megverte a Szeged-Beton férfi vízilabdacsapata az Euroliga selejtezőjében. A magyar együttes ezzel a sikerrel már biztosan továbbjutott.

A Szeged végig jobban játszott ellenfelénél. A nagyszünetben már négy góllal is vezetett Kásás Zoltán csapata, amely végül hat góllal nyert.

A másik mérkőzésen a horvát Rijeka legyőzte a Montpellier-t, így a francia és a romániai alakulat már egyaránt két verséggel áll, azaz egyikőjük sem juthat tovább.

A négycsapatos tornáról az első két csapat – a pénteki és szombati eredmények alapján a Szeged és a Rijeka – jutott az utolsó selejtezőkörbe.

Vasárnap a Szeged-Beton–Rijeka mérkőzés a csoportgyőztes kilétéről dönt.

FÉRFI VÍZILABDA-EUROLIGA 
C-CSOPORT, 1. SELEJTEZŐKÖR, SZEGED, 2. FORDULÓ
SZEGED-BETON VE–DIGI ORADEA (román) 11–5 (3–1, 3–1, 1–2, 4–1)
Szeged, 200 néző. V: Abramovics (montenegrói), Lehn (német)  
SZEGED: BAKSA – TÖRÖK 2, Somogyi 1, KOMLÓSI, MOLNÁR T. 5, Vindisch, Kiss Cs. Cs: VARGA P. 1, Busila 1, Kayes, YOUNGER 1, Juhász Zs. Edző: Kásás Zoltán
ORADEA: BARÁT – A. Cretu 1, Negrean, Monostori 1, Kincses, Kádár, Diaconu. Cs: CIONTRANU 2, Popovici 1, D. Cretu, Baidoc, Samuila, Tarnoveci. Edző: Cornel Gordan
Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 10/2  
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –  
Kipontozódott: Kádár (32. p.), Komlósi (32. p.)  
MESTERMÉRLEG  
Kásás Zoltán: – Az első három emberelőnyös helyzet gólra váltása önbizalmat és lendületet adott a játékosoknak. Örülök a győzelemnek, valamint a továbbjutásunknak, és bízom a Rijeka elleni, vasárnapi presztízsmérkőzés sikeres megvívásában.
Cornel Gordan: – Azért veszítettünk, mert a Szeged nagyon jól, mi pedig nagyon rosszul játszottunk.  
   
A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
PRIMORJE RIJEKA (horvát)–MONTPELLIER (francia) 9–7 (4–1, 3–3, 2–2, 0–1)  
G: Barac, Frankovic 2-2, Varga Dénes, Varga Dániel, Tisviski, Krapic, Garcia 1-1, ill. Hansen, Peisson, Chipotel 2-2, Aquilar 1
   
VASÁRNAP JÁTSSZÁK
Montpellier–Oradea 10.30 ó
Szeged-Beton–Rijeka 12 ó

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik