Vb 2014: június helyett júliusban kezdődhet a brazíliai torna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.12.09. 18:11
Címkék
Az eddig megszokottnál később kezdődhet a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) hosszabb pihenőt szeretne biztosítani a szezont végigjátszó futballistáknak.

A Reuters brit hírügynökség értesülései szerint a torna kezdési időpontját június közepéről júliusra tennék át, így az európai ligákban május végéig érdekelt játékosok kipihentebben érkeznének a helyszínre.

A részletek kidolgozásáért és a vb izgalmasabbá tételéért a Joseph Blatter FIFA-elnök által létrehozott szövetségi különítmény felel.

A sportvezető azért állította össze a módosítási javaslatok értékelésével és azok megvalósításával foglalkozó csapatot, mert az idei, dél-afrikai tornán több sztárfutballista, így többek között Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney és Didier Drogba is a tőle megszokottól gyengébben teljesített.

Blatter szeptemberben úgy nyilatkozott, a következő vb-n azt is el szeretnék kerülni, hogy túl sok döntetlen szülessen, és arra ösztönöznék a csapatokat, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a támadójátékra. Az elnök akkor azt mondta, megfontolják, hogy eltörlik a hosszabbítást vagy újra bevezetik az aranygól-szabályt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik