Vancouver 2010: Berecz elégedett a helyezésével, Miklós kórházba került

Vágólapra másolva!
2010.02.18. 11:26
Címkék
Berecz Anna elégedetten értékelte a teljesítményét, miután szerdán a 35. helyen végzett női lesiklásban. A román színekben versenyző Miklós Edith viszont nem tudott végigmenni a pályán, és bukása után helikopterrel szállították kórházba.

Miklós Edith csúnyán bukott, több mint fél órán át ápolták, s ezt követően vitték helikopterrel kórházba. Berecz Anna utána rajtolt, és végül a 35. helyen zárt, a győztes amerikai Lindsay Vonn mögött 13.67 másodperccel lemaradva.

„A helyezéssel elégedett vagyok, különösen azok után, hogy idegölően hosszúra nyúlt a verseny. Ahhoz képest, amivel számoltam, legalább másfél-két órával később kerültem sorra. Persze lehet, hogy csak egy óra volt, és nekem tűnt olyan hosszúnak, de iszonyú nehéz volt ott fent várakozni, és látni például, hogy jön a mentőhelikopter" – nyilatkozta a mob.hu-nak Berecz Anna.

Nem pánikoltam, függetlenül attól, hogy ilyen nehéz pályán még soha életemben nem mentem. Sokkal hosszabb volt, mint amihez szoktam korábban – bár nem vagyok lesiklóspecialista, azaz ritkábban indulok ebben a számban –, és nagyon technikás. Sok kanyar, három ugrató, ennek ellenére a végén a legjobbak már 107 kilométeres sebességgel száguldottak. Az esések elsősorban amiatt történtek, hogy igen jeges volt a pálya."

„A rajtom előtt nem értesültem Edith eséséről. A verseny első felében még láttam a monitoron, hányan esnek el, de nem féltem, tudtam, mire vállalkozom. Nagyon sajnálom, ami vele történt, nagyon jó barátok vagyunk, sokszor edzettünk együtt, remélem, nincs nagyobb baja. Mindenesetre még ma szeretném meglátogatni a kórházban" – mondta Berecz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik