Vancouver 2010: beadták Maxim Zavozin állampolgársági kérelmét

Vágólapra másolva!
2009.10.02. 13:18
Címkék
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) már beadta Maxim Zavozin magyar állampolgársági kérelmét, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy az amerikai-orosz jégtáncos Hoffmann Nóra párjaként elindulhasson a 2010-es vancouveri téli olimpián.

"A szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatásával, a szükséges jogi procedúra figyelembevételével benyújtotta Zavozin állampolgársági kérelmét, amelynek elbírálása az illetékes hatóságok jóindulatán múlik – mondta el az MTI érdeklődésére Sallak György, a MOKSZ főtitkára. – Sajnos azt, hogy pontosan mikor születik döntés ebben az ügyben, nem lehet megmondani, de bízunk benne, hogy ez nem fogja veszélyeztetni az ötkarikás játékokon való szereplést."

A Hoffmann, Zavozin kettős a múlt hétvégi, németországi Nebelhorn Nagydíjon szerezte meg a vancouveri kvótát – rajtuk kívül a műkorcsolyázó Sebestyén Júlia, a sífutó Tagscherer Zoltán, valamint Berecz Anna alpesi síző is ott lesz magyar részről Kanadában. Sífutásban Viczián Vera a legesélyesebb az indulási jog megszerzésére, míg sílövészetben a nőknél valószínűleg nem lesz versenyzőnk. A férfiaknál azonban egy lemondás vagy visszalépés esetén az első számú tartalékként nyilván tartott Gombos Károly vagy Tagscherer Imre bekerülhet az ötkarikás résztvevők közé.

"Kettejük közül az a sportoló kapja majd meg ezt a tartalékkvótát, aki jobban teljesít a kvalifikációs versenyeken" – mondta el az MTI-nek Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség elnöke.

Az alpesi sízők közül Döme Zsófiának van a legnagyobb esélye a jövő évi ötkarikás szereplésre, s a nemzet jogán egy férfi versenyzőnk is ott lehet majd Vancouverben. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik