Válogatott: Játékosaink keveset találkoztak a labdával - Egervári

Vágólapra másolva!
2011.03.25. 22:36
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott négygólos (4–0) vereséget szenvedett Eb-selejtezőn a Puskás-stadionban Hollandiától. Egervári Sándor szövetségi kapitányunk önkritikusan nyilatkozott a lefújás után.

„Szerettünk volna a hollandok védelme mögé tudatosan bejátszott labdákkal veszélyt okozni, ebből a tervünkből azonban nagyon keveset tudtunk megvalósítani – nyilatkozta a Sport1 Tv-ben Egervári Sándor. – Úgy érzem, fejjátékban erősebbek lehettünk volna, de pontrúgások után sem bizonyultunk veszélyesnek. Játékosaink keveset találkoztak a labdával, nem tudtunk kezdeményezőkké válni, különösen négygólos hátrányban játszva. A labdás játékban korántsem tudtunk annyira magabiztosak lenni, hogy felvegyük a versenyt ellenfelünkkel.”Egervári Sándor. – Úgy érzem, fejjátékban erősebbek lehettünk volna, de pontrúgások után sem bizonyultunk veszélyesnek. Játékosaink keveset találkoztak a labdával, nem tudtunk kezdeményezőkké válni, különösen négygólos hátrányban játszva. A labdás játékban korántsem tudtunk annyira magabiztosak lenni, hogy felvegyük a versenyt ellenfelünkkel.”

A két válogatott kedden Amszterdamban vívja a visszavágót.

„Könnyebb mérkőzésre ott sem számíthatunk. Jobban kell játszanunk úgy védekezésben, mint támadásban. A területeket pedig le kell szűkíteni, nem szabad megengednünk, hogy a jól képzett holland játékosok kibontakozzanak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik