Tour de France: Hushovdék gondolatai a norvégiai vérengzésen járnak

Vágólapra másolva!
2011.07.23. 18:55
Címkék
Az idei Tour de France két norvég sztárja, Thor Hushovd és Edvald Boasson Hagen gondolatai a szombati egyéni időfutamon nem a másodperceken jártak, hanem a hazájukban történt pénteki ámokfutáson, amely során egy 32 éves férfi – a legfrissebb hírek szerint – legalább 92 ember életét oltotta ki.

„A gondolataim Norvégiában járnak. Nehéz a versenyre koncentrálni, amikor olyan dolgok történnek, mint most otthon – nyilatkozta Hushovd, aki két szakaszon is győzött a 2011-es Francia körversenyen, és több napon át viselte az összetettben élen állót megillető sárga trikót. – Kemény dolog lesz így befejezni a Tourt, rengeteg érzelem és nagy szomorúság kavarog most bennünk. Nem hittük, hogy ilyen megtörténhet.”

A szintén két szakaszt megnyerő Boasson Hagent ugyancsak sokkolták az események: „Nehéz ezt feldolgozni a Tour de France alatt – mondta a 24 éves kerekes. – Olyan hihetetlennek tűnik, hogy itt vagyunk, és nem tudunk semmit, csak amit a hírekből hallunk. Együttérzek azokkal, akik érintettek ebben a tragédiában. Nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet Norvégiában.”

A grenoble-i egyéni időfutamot mindketten fekete karszalaggal teljesítették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik