Tömegsport: fesztiváli hangulatot ígérnek a keszthelyi maratoni szervezői

Vágólapra másolva!
2009.12.12. 11:18
Címkék
Az előző két rendezvény sikerei után már javában zajlanak a jövő évi Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóverseny előkészületei. A szervezők a nézőkkel együtt mintegy másfél ezer résztvevőre számítanak; a május 30-ai futóversenyen a gyermekeket és a kerekesszékeseket is díjazzák.

A viadal dinamikus fejlődését, népszerűségét mutatja, hogy amíg az első évben 360 felnőttet és 200 gyermeket regisztráltak a szervezők, addig 2009-ben már 545 felnőtt és 250 gyermek adta le a nevezését. 2008-ban több mint 200-an futottak a fél- és közel félszázan a teljes maratonin, a második esztendőben már 260-an választották a rövidebb, illetve mintegy százan a hosszabb távot. A csapatok száma a kezdeti 27-ről közel megduplázódott.

"Szeretnénk a 900 fős indulói létszámot elérni, a gyermekek futamaiban 400 kiskorúra számítunk, és a négynapos fesztivál alatt mintegy ötezer látogatóval kalkulálunk. Külön díjazással a kerekesszékeseknek is futamot szervezünk. A Keszthelyi Kilométerek Egyesület szervezőcsapata mindent megtesz a siker érdekében, a futószámok mellett kiegészítő programok fogják színesíteni a családi sportnapot május 30-án" – nyilatkozta bizakodóan a 2010-es versenyt illetően Bedő Beáta főszervező.

A Keszthelyi Kilométerek jövőre szorosan kapcsolódik a 2004-ben indult országos rendezvénysorozathoz, a Tér-Film-Zene Fesztiválhoz, melynek 2010-es első állomása május 27-én Keszthely lesz. A fesztivál – melyhez legutóbb tíz város csatlakozott – folyamán a településeken a kilátogatók óriáskivetítőn követhetik a futóverseny után a Kék Szalag vitorlásversenyt, illetve a labdarúgó-világbajnokságot is. A futószámok, a koncertek és a gyermekprogramok várhatóan a sportolók mellett komoly nézőközönséget is vonzanak majd a jövő évi Keszthelyi Kilométerek futóversenyre.  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik