Skócia: hatgólos remek csatában Rangers-diadal a Celtic ellen

Vágólapra másolva!
2011.09.18. 15:35
A Rangers 4–2-re legyőzte a Celticet a skót labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának vasárnapi mérkőzésén, a szezon első glasgow-i derbijén (Old Firm).

A házigazda Rangers a 23. percben, egy rossz felszabadítást követően szerezte meg a vezetést Steven Naismith jóvoltából, amire kilenc perccel később Gary Hooper adta meg a választ közeli lövéssel. A Celtic még a szünet előtt meg is fordította az állást, köszönhetően Allan McGregor óriási hibájának – Badr el-Kadduri távoli lövése nyomán a labda a kapus lába között áthaladva jutott túl a gólvonalon.

A második félidő elején Steven Davis remek kapáslövéssel még csak a keresztlécet találta telibe, ám kisvártatva úgy csavart középre szögletet, hogy abból Nikica Jelavic fejjel megszerezte a Rangers egyenlítő gólját. Glenn Loovens fejese nyomán Celtic-kapufa következett, majd a hajrá kezdetén a szemfüles Kyle Lafferty egy kavarodás végén közelről bevágta a „kékek" harmadik gólját is.

A fordulatos, nagyszerű csata meglehetősen feszült végjátékba torkollt. Charlie Mulgrew (Celtic) egy elkésett szerelési kísérletért megkapta második sárga lapját, majd jutott egy sárga Steven Whittakernek is (Rangers). A lefújás előtti pillanatokban Naismith belőtte vasárnapi második, idénybeli hatodik gólját is – 4–2-re nyert a Rangers, és lépéselőnyre tett szert a tabellán.

A Rangers 2008 augusztusa óta először lőtt négy gólt a Celticnek, akkor szintén 4–2-re nyerte meg a glasgow-i szuperrangadót.

SKÓT PREMIER LEAGUE
8. FORDULÓ, VASÁRNAPI MÉRKŐZÉS
Rangers–Celtic 4–2 (Naismith 23., 93., Jelavic 55., Lafferty 67., ill. Hooper 34., el-Kadduri 41.)
TABELLA ÉS EREDMÉNYEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik