Románia: kizárták a 2. temesváriakat, a Gloria is „megy a levesbe”

Vágólapra másolva!
2011.05.31. 17:09
Címkék
A Román Labdarúgó-szövetség licencadó bizottsága keddi – elméletileg jogerős – döntésével adósságok miatt nem adott klublicencet a 2010–2011-es élvonalbeli bajnokságot második (BL-selejtezőre jogosító) helyen záró FC Timisoarának és a 14. Gloria Bistritának.

A temesváriak licenc hiányában természetesen a BL-indulást is bukják, helyükre a Vaslui lép előre. Európa-liga-szereplő lesz a 7. Gaz Metan Medias, a Gloria kiesik. A bajnokságot 18. helyen végző Sportul Studentesc a kizárásoknak köszönhetően megmenekült (a másik két kieső, a Victoria Branesti és az U. Craiova nem kapott licencet, csakúgy, mint az Unirea), az még kérdés, hogy a másik megüresedett helyet melyik csapat kapja.

A temesvári csapat mind az állam felé, mint a Benficának tartozik (utóbbinak 1.2 millió euróval), a következő szezonban vagy a harmadosztályban – ha nem fizetik ki tartozásaikat – vagy a második ligában indulnak. A Timisoara képviselői természetesen „harcba indulnak" a licenc megtartásáért (polgári pert is kilátásba helyeztek), és a Román Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának felülíró érvényű ítéletében reménykednek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik