Ökölvívó-vb: a parádésan bokszoló Varga Miklósé a második magyar kvóta

SZURDI ISTVÁN JELENTI BAKIBÓLSZURDI ISTVÁN JELENTI BAKIBÓL
Vágólapra másolva!
2011.10.04. 16:53
Címkék
A 60 kilogrammos Varga Miklós élete talán legjobb teljesítményével, a mérkőzést végig uralva 28:20-as pontozással győzte le a tádzsik Madadi Nagzibekovot a baki ökölvívó világbajnokság nyolcaddöntőjében. A magyar bokszoló így Peking után ismét  olimpiai indulási jogot szerzett, a szerdai negyeddöntőben pedig az olasz címvédővel, Domenico Valentinóval találkozik majd.

Varga már az elejétől kezdve nagyon agresszívan és zártan bunyózott, ellenfele hiába kereste rajta a találati felületet, így az eső menet végére 7:5-ös előnybe került. A magyar bokszoló ezt követően is aktív maradt, és szép lassan őrületbe kergette ellenfelét sündisznóállásból indított bal egyeneseivel. A mérkőzés végén a szövetségi kapitány, Kovács László és a meccsen Vargát segítő Szántó Imre is önkívületben ölelgette a hőst.

„Az első menetben nagyon eltalált testen, azt hittem, hogy ott vége van a meccsnek, de szerencsére kibírtam valahogy. Nem tudatosan bokszoltam, valahonnan ösztönből jött ez a zárt bunyó. Kvótáért jöttem, és nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem, de még nincs vége a vébének” – nyilatkozta Varga a mérkőzés után.

A hajdúsámsoni bokszoló előtt a 64 kilós Káté Gyula szintén a nyolc közé jutott és olimpiai indulási jogot szerzett, ugyanakkor Harcsa Zoltán (75) és Darmos József (91) kikapott a nyolcaddöntőben. Kedden még egy magyar száll ringbe a legjobb nyolc közé kerülésért: Bacskai Balázs (69 kg) az amerikai Errol Spence ellen lép a kötelek közé.

XVI. AMATŐR ÖKÖLVÍVÓ VILÁGBAJNOKSÁG, BAKI
NYOLCADDÖNTŐ
60 kg: Varga Miklós (magyar)–Nagzibekov (tádzsik) p. gy. (28:20)
KÁTÉ NEM ÁLL LE, HOGY MEGSZEREZTE A LONDONI KVÓTÁT

ÍME, BAKI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik