Női kézilabda: a román kapus keresztszalag-szakadást szenvedett

Vágólapra másolva!
2010.12.14. 17:58
Címkék
Legalább féléves kihagyás vár Paula Ungureanura, aki a hétfői Románia–Horvátország mérkőzésen sérült meg a női kézilabda Eb-n. A román kapus a második félidőben egy védési kísérletnél keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében.

Már az első pillanatban sejteni lehetett, hogy nagy a baj, a földön maradó Ungureanu ugyanis az arcát fogva ordított fájdalmában. A keddi vizsgálatok aztán keresztszalag-szakadást mutattak ki a kapusnál, aki szerdán visszatér Romániába, majd Belgiumba utazik, ahol Marc Martens professzor műti meg. A nagy tekintélyű szakember keze alatt az utóbbi időben a Real Madrid futballistája, Kaká is megfordult, de ugyancsak ő operálta korábban Ronaldót.

Ungureanu nem először szenvedett súlyos sérülést pályafutása során, ugyanis még a Dunaferr játékosaként szintén elszakadt a keresztszalagja, csak akkor a jobb térdében.

A román válogatottat egyébként elképesztő sérüléshullám sújtja, hiszen ezt megelőzően már Cristina Varzaru, Ramona Farcau és Carmen Amariei is kidőlt a sorból.

„Úgy látszik, el vagyunk átkozva – nyilatkozta Radu Voina, a román szövetségi kapitány. – Az elmúlt hónapban négy kulcsjátékosomat is elvesztettem Ramona, Carmen, Cristina és most Paula személyében. A horvátok elleni győzelem túl sokba került. A csapatot sokkolta ez a sérülés, de remélem, a lányok túlteszik magukat a dolgon és lelkileg nem viseli meg őket túlságosan."

Nos, úgy tűnik, mentálisan renden voltak a román lányok, kedden ugyanis nagy csatában 23–21-re legyőzték Montenegrót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik