NHL: a 41 éves Selänne úgy döntött, még egy évet vállal a Ducksnál

Vágólapra másolva!
2011.09.16. 08:20
Címkék
Még egy szezont vállal az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Anaheim Ducks csapatánál Teemu Selänne finn csatár. A 2007-ben Stanley Kupa-győztes hokis – aki július 3-án múlt 41 esztendős – júniusban boka- és térdműtéten esett át, ezért az új szerződésről meghozandó döntése előtt még kipróbálta, a lába bírja-e a terhelést. Ezt a többek között Hetényi Zoltánt is foglalkoztató Jokerit Helsinkinél végrehajtott tréningek során tette meg, s a biztató eredmények után határozott a folytatás mellett.

A Finn Villanás becenévre hallgató hokis elvileg bárhová igazolhatott volna, de már korábban leszögezte: csak az Anaheimnél hajlandó még játszani.

Selänne az előző idényben – amikor is az utolsó 16 alapszakaszmeccsen 20 gólt szerzett – 73 találkozón 80 pontot (31 találat, 49 gólpassz) gyűjtött. Ezzel ő az NHL történetének harmadik olyan játékosa (Gordie Howe és Johnny Bucyk után), aki 40 évesnél idősebben egy teljes szezonban több mint egypontos meccsenkénti átlagot produkált.

Az Anaheim október 7-én kezdi az idényt, mégpedig Selänne szülővárosában, Helsinkiben.

A Buffalo Sabres 2019-ig meghosszabbította a fiatal sztárhátvéd, Tyler Myers szerződését. A liga 2009–2010-es idényének legjobb újonca 38.5 millió dollárt keres majd a 2012 őszétől kezdődő időszakban. Azért csak akkortól, mert egy szezon még hátravan a mostani megállapodásából. A 21 esztendős, 203 cm magas, 101 kilogrammos Myers posztján a legeredményesebb a klubjában, az előző idényben tízszer talált a kapuba – ötször győztes gólt szerzett –, emellett adott 27 gólpasszt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik