NHL: 0-3-ról fordított a Tampa Bay a Boston elleni 4. meccsen

Vágólapra másolva!
2011.05.22. 01:22
null
Teddy Purcell (16) két góllal vette ki részét a Tampa fordításából (Fotó: Action Images)
Címkék
A Tampa Bay Lightning hazai környezetben 5–3-ra legyőzte a Boston Bruinst az észak-amerikai profi jégkorongliga Keleti főcsoportjának döntőjében, így 2–2-re alakította az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állását.  

A találkozón a Boston az első harmadban 3–0-s vezetésre tett szert, a Tampa azonban nem adta föl, és megfordította az állást.

A Lightningban kezdő kapust, Dwayne Rolosont a harmadik bekapott találat után lecserélte Guy Boucher főedző, a váltás pedig meghozta a várt eredményt: a lehetőséget kapó Mike Smith ugyanis mind a 21 kapuja felé szálló lövést hatástalanította, hozzásegítve ezzel csapatát a győzelemhez.

A második játékrész a Tampa egyenlítéséről szólt: Teddy Purcell kétszer is eredményes volt, valamint Sean Bergenheim megszerezte rájátszás-beli kilencedik, szezonbeli huszonharmadik találatát, ezzel vezetve az NHL góllövőlistáját.

A Lightning vezető találata annak a Simon Gagne nevéhez fűződik, aki az előző idényben még a Philadelphia játékosaként győztes gólt ütött a Boston elleni Keleti főcsoport elődöntő hetedik mérkőzésén.

„Úgy vélem, ami tavaly történt, már mögöttünk van – mondta Gagne a meccs után. – Sok minden változott azóta: más csapatban játszom és a Boston is más lett. Most csak az a lényeg, hogy a jégen megpróbáljam én jelenteni a különbséget."

Az ötödik mérkőzésre ismét Bostonba utaznak a felek, ahol egyszer már a Tampa és a Bruins is diadalmaskodott az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc során.


NHL, KELETI FŐCSOPORT
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 5–3 (0–3, 3–0, 2–0)
Az egyik csapat negyedik győzelemig tartó párharc állása: 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik