NB II: licencgondok teremthetnek Fradi-Újpestet a Keleti-csoportban

Vágólapra másolva!
2011.06.14. 08:41
Nem kizárt, hogy a labdarúgó NB II mezőnyének kényszerű feltöltése miatt a 2011–2012-es idényben összejön a Ferencváros II–Újpest B mérkőzés a Keleti csoportban – mondta a Nemzeti Sportnak Kutasi Róbert, az NB II-es bizottság elnöke.

A pillanatnyi állás szerint a következő NB II-es szezon hat olyan sportszervezettel rajtol, amelyik az élvonalban is versenyeztet csapatot, csakhogy amíg a Nyugati csoportban négy ilyen található (Ferencváros II, Győri ETO II, Paks II, Videoton-PFLA), a Keletiben csak kettő (DVSC-DEAC, Újpest B).

Nem kizárt, hogy az eredeti versenykiírás szerint kieső, ám az NB III-as érdekeltek licencgondjai miatt osztályozós javítási lehetőséghez jutó Bp. Honvéd-MFA is megőrzi (szintén nyugati) tagságát, ami még sürgetőbbé tenné az átcsoportosítást.

Alaphelyzetben a Keleti és a Nyugati csoport utolsó három-három helyezettje esik ki a másodosztályból, ám az idén ez több okból sem valósulhat meg. Az első az MTK élvonalbeli búcsúja – a versenykiírás szerint emiatt az MTK II mindenképpen kiesik az NB II-ből, és így a két csoport 14. helyezettje (Veszprém, Hajdúböszörmény) közül az egyik megmenekülhetne az egymás elleni osztályozón.

Csakhogy az NB III hat bajnoka közül mindössze négy kapta meg az NB II-es induláshoz szükséges licencet (Soproni Vasutas, Paks II, Pálhalma, Eger), és bonyolítja a helyzetet, hogy a Tököl és a licencet nem is kérő Nagyecsed mögötti második helyezettek (KITE-Szeged, Cigánd) sem rendelkeznek licenccel.

Mindezek eredményeképpen a Veszprém és a Hajdúböszörmény automatikusan megmenekült, és végül az NB II két legutóbbi 15. helyezettje, a Bp. Honvéd-MFA és az Orosháza játssza le az osztályozót június 18-án, valamint 25-én.

„A keddi versenybizottsági ülésen javaslatot teszek a hasonló helyzetek elkerülésére. Amelyik csapat kiesett a másodosztályból, búcsúzzon, amelyik pedig feljutott az NB III-ból, versenyezzen az NB II-ben. Ha nem teszi, szankcionálni kell a döntést" – mondta Kutasi Róbert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik