Klubvilágbajnokság: drámai csatában ötödik az Auckland City

Vágólapra másolva!
2009.12.16. 16:06
Címkék
Az Abu-dzabiban zajló labdarúgó klubvilágbajnokságon az ötödik hely az új-zélandi Auckland City illeti meg, amely drámai csatában nyert a kongói Mazembe ellen.

Kiegyenlített mezőnyjátékot követően a 24. percben egy távoli indításnál a kapujából kifutó kongói Kidiaba a tizenhatoson kívül mellel, majd kézzel ért a labdához, amelyet a játékvezető piros lappal „honorált”. Öt perccel később az emberelőny máris gólelőnnyel párosult: ismét egy távoli indítással indult az új-zélandi akció, Hayne elhúzta a cserekapus mellett a labdát – tegyük hozzá, ha elesik, a második számú kongói hálóőr is a kiállítás sorsára jutott volna –, majd az üres kapuba helyezett.

A kongóiak azonban nem adták fel, és állandó nyomás alatt tartották az új-zélandiakat. Ebben benne volt védelmük fellazulásának veszélye, de kénytelenek voltak vállalni ezt a játékot. Amely eredményre is vezetett: a 60. percben előbb egyenlítettek, majd a 67.-ben már a vezetést is átvették. Nem beszélve több elpuskázott óriási lehetőségükről.

Az Auckland azonban a 72. percben Hayne második találatával egyenlíteni tudott, majd amikor már mindenki a hosszabbítást várta, a sokadik kontra végén újból gólt ért el az új-zélandi együttes: Steeden 93. percben szerzett okos, rövid alsóba passzolt találata a győzelmet és az ötödik helyet jelentette számukra.

ABU-DZABI, KLUBVILÁGBAJNOKSÁG 
AZ 5. HELYÉRT
Auckland City (új-zélandi)–TP Mazembe (kongói) 3–2 (Hayne 29., 72., Steeden 93., ill. Kasongo 60., Kasusula 67.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik