Kajak-kenu vb: mindhárom magyar váltó bejutott a fináléba

Vágólapra másolva!
2011.08.20. 17:45
Címkék
Mindhárom magyar váltó bejutott a vasárnapi fináléba a szegedi kajak-kenu világbajnokságon, miután a szombati nap zárásaként sikerrel megfelelt az előfutamokban.

Elsőként a Bozsik Attila, Horváth Gábor, Foltán László, Lantos Ádám összeállításban rajthoz térdelő kenus váltó zárt futamában harmadik helyen az orosz és az azeri négyes mögött. Előbbiektől sokkal, utóbbiaktól azonban csak centikkel maradtak el a házigazdák. A mezőnynek viszont bőven adott a trió, a futamból az első négy helyezett automatikusan jutott be a fináléba.Bozsik Attila, Horváth Gábor, Foltán László, Lantos Ádám összeállításban rajthoz térdelő kenus váltó zárt futamában harmadik helyen az orosz és az azeri négyes mögött. Előbbiektől sokkal, utóbbiaktól azonban csak centikkel maradtak el a házigazdák. A mezőnynek viszont bőven adott a trió, a futamból az első négy helyezett automatikusan jutott be a fináléba.

Következett a női kajakváltó. Első emberünk, Kovács Katalin bő hajónyi hátránnyal adta át a képzeletbeli stafétát a középmezőnyben érkezve, de Kozák Danutának sikerült felküzdenie magát a másodikra, és a hátrány is minimálisra csökkent. Vad Ninetta friss emberként – a többiekkel ellentétben neki még nem volt jelenése szombaton – nagyon odapörgette magát, ő speciel már első helyen érkezett. Finiselőnk Paksy Tímea volt, aki orosz ellenfelével nagyot csatázva a második helyen végzett. A többiek messze elmaradva érkeztek, a mieink igazolva a papírformát biztosan jutottak be a fináléba.

A végszót az utolsó férfi kajakváltós előfutamban szerephez jutó magyar négyes mondta ki, amely Dudás Miklós, Gyertyános Gergely, Tótka Sándor, Kadler Viktor összeállításban izgalmas hármas versenyben szorult a második, még döntőt érő helyre. A mezőny messze elmaradva követte a triót.

Vasárnap 10.05-kor az 5000 méteres döntőkkel folytatódik a világbajnokság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik