Kajak-kenu vb: Csipes a második aranyérmét nyerte egyéniben

Vágólapra másolva!
2011.08.21. 11:00
null
Csipes Tamara klasszis versenyzéssel nyerte meg az 5000 métert (Fotó: Reuters)
Címkék
Csipes Tamara aranyérmes lett a szegedi kajak-kenu világbajnokságon a női kajakosok 5000 méteres versenyszámában, így az 1000 méteren aratott sikerét követően újabb egyéni számban diadalmaskodott.

Az első, ezres kör megtételét követően ötös élboly alakult ki, benne a negyedik helyen érkező Csipes Tamarával, a vezető fehérorosz, majd brit, portugál indulóval és az amerikai színekben versenyző Zur Fazekas Krisztinával. Őket nem sokkal lemaradva újabb öt kajakos követte.

A négy, kétszázas kör során annyit változott a kép, hogy hárman tudtak meglépni egy kicsit magasabb fordulatszámot diktálva. Továbbra is a fehérorosz mutatta a hátát a többieknek, mindenek előtt Csipesnek, aki az erő birtokában nyugodtan a farvízen haladt. Az érdemi dolgok a hajrá egyenesére fordulva történtek, amikor a magyar néhány erőteljes csapással az élre állt. Az egyenesben már egyértelműen vezetett, a brit egy ideig próbálta követni, a fehérorosz viszont lemaradt. Csipes végül meggyőző fölénnyel győzött, a népes tábor legnagyobb örömére, és szerezte a magyar válogatott kilencedik érmét, ötödik aranyérmét a vb-n.

Zur Fazekas Krisztina a negyedik, a spanyol színekben versenyző Hegyi Zomilla a hatodik helyen végzett.

A versenyszámnak van létjogosultsága, ez ismét bebizonyosodott. A lelátó előtt zajló drámákra és taktikai csatákra láthatóan vevő a közönség, amely a legutolsó helyen érkezőt is hatalmas ovációval kísérte a célig, pedig akkor a győztes addigra talán már le is zuhanyozott.

A DÖNTŐ


CSIPES TAMARA A GYŐZELEM UTÁN


SZEGED, KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁG
NŐI K-1 5000 M
1. Csipes Tamara (Magyarország) 22:19.816 perc
2. Belcher (Nagy-Britannia) 22:26.572
3. Plataran (Fehéroroszország) 22:37.294
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik