Jégkorong, ob I: a Dunaújváros háromgólos sikert aratott Újpesten

Vágólapra másolva!
2010.02.16. 20:35
Címkék
A jégkorong ob I középszakaszában a Dunaújváros kedd este 4–1-re győzött Újpesten.

Mindkét csapatban több visszatérő játékos volt, közülük nem egy kulcsember.

A hazaiaknál Borbás Gergely húzhatott ismét korcsolyát, míg a vendégeknél JP MacCallum újfent számíthatott a Magyar Kupa elődöntőjében térdsérülést szenvedő Galanisz Nikandroszra, valamint Peter Sevelára, akit nem véletlenül tartanak az OB I egyik legjobb kapusának.

Sevela ismét remekül védte a DAB kapuját, mert bár helyzete bőven volt a liláknak, hiába lőttek majdhogynem kétszer annyit kapura, mint az ellenfél, csupán egyetlenegy emberelőnyös helyzetet sikerült gólra váltaniuk.

Viszont kaptak négyet, így a bajnokságban ötödik alkalommal is vereséget szenvedtek az Acélbikáktól.

OB I, KÖZÉPSZAKASZ

ÚJPESTI TE–DAB.DOCLER 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)
Megyeri út, 200 néző. Vezette: Halassy, Bedő, Soós D.
UTE: Szőke – Hüffner, Szajbert P., Davis, Borbás, Dubek – Nagy I., Kadlubiak (1), SIKORCIN 1, Fabry (1), KIRICSENKO – Harmati, Bontovics, Németh P., Rafaj, Kiss G. Edző: Pék György
DUNAÚJVÁROS: SEVELA – Kiss D., Erdélyi, Borsos, Papp V., Szilassy – POZSGAI (1), HEGYI (2), MAGOSI 1, MACSWEYN 1 (1), KOROL 1 – Lencsés, Tőkési, Azari (1), Galanisz 1, Kiss Á. (1) – Orbán, Győri, Jonkl, Mestyán, Virág. Edző: JP MacCallum
Kiállítások: 14 perc, ill. 24 perc + 10 perc fegyelmi (Korol, Erdélyi)


MESTERMÉRLEG
Pék György: – A szezon legfájdalmasabb veresége számunkra. Visszatérhettek a hiányzóink, jó erőben vannak a játékosok. Az első harmadban abszolút mezőnyfölényben voltunk. Pozitívum, hogy végig jól küzdött a csapat, de hiába nyomtunk, és dolgoztunk ki sok helyzetet, a csapat csupán egyszer tudott betalálni, ez pedig kevés. Az emberelőnyös szituációkban egyszerűen senki nem meri felvállalni a lövéseket. Mindenképpen szeretnénk elkerülni a harmadik helyet, és ezzel a Volánt, de ez nem ígérkezik egyszerű feladatnak.
JP MacCallum: – Minden pontra nagy szükségünk van, így fontos ez a győzelem. Sevela nagyszerűen védett, és bár kicsit sok kiállítást kaptunk, a végén mi lehettünk boldogabbak, amit elsősorban a harmadik harmadban ütött két emberelőnyös gólunknak köszönhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik