Jégkorong Mol Liga: a Vasas kikapott Dunaújvárosban, Újpest-zakó

Vágólapra másolva!
2010.10.15. 20:24
Címkék
A jégkorong Mol Liga alapszakaszának pénteki játéknapján a Dab.Docler hazai környezetben háromgólos győzelmet aratott a Vasas ellen, a HSC Csíkszereda pályaválasztóként kiütéssel verte az Újpestet.

A csíki együttes az ötödik percben szerzett vezetését a tizedikben tudta megduplázni, de a nyitó harmadban jól tartotta magát az Újpest. Nem úgy másodikban: öt perc alatt újabb három gólt vágtak a hazaiak, érett a kiütés. A lilák a 37. percben 0–7-nél ütötték az első góljukat – majd 1–10-nél az 53. percben a másodikat –, de a végén csak meglett a közte tíz. Sőt, tizenegy... Az éllovas Csíkszereda tizenharmadszor nyert – tizedszer a rendes játékidőben –, a seregható Újpest tizenkettedik vereségét szenvedte el.

A Dab fontos mérkőzést nyert meg a Vasas ellen, a dunaújvárosi siker értékét növeli, hogy az első harmadban a vendégek kétgólos előnyre tettek szert. A házigazdák a 31. percre egyenlítettek, majd a záró részben újabb három találatukkal – az utolsó már üres kapus gól volt a 60. percben – bebiztosították sikerüket. A kilencedik hárompontos sikerét elkönyvelő Dab tovább tudta növelni előnyét az üldöző Vasassal szemben.

 JÉGKORONG MOL LIGA, ALAPSZAKASZ
HSC Csíkszereda–Újpesti TE 13–2 (2–0, 6–1, 5–1)
Csíkszereda, 800 néző. V: Popescu, Trandafir (románok), Máthé (romániai)
HSC CSÍKSZEREDA: Kozuch – Góga 1, HRUBY (3), Bíró O. 1 (1), HURTAJ 2 (4), NOVAK 2 (2) – János, Papp 1, SIKORCIN (4), Virág 2 (2), Molnár Zsolt 1 (1) – Nagy, Flinta 1, Mihály, Petres, Moldován – Bíró T. 1, MOLNÁR ZSOMBOR (2), Péter (1), Becze 1. Edző: Charles Franzén
ÚJPEST: Hajek – Vígh, Zalavári, Németh P., Szajbert P., Roczanov – Sommer, Kukucska, Rusznyák, DAVIS 1, Rosztocsil – Garbacz, Németh A. (1), Pichler 1, Dömötör (1), Fekecs. Edző: Ancsin János
Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc
MESTERMÉRLEG
Charles Franzén: – Ellenfelünk a Mol Liga leggyengébbje, úgy érzem, nincs mit keressen a sorozatban. Túl nagy a különbség a többi csapat és az Újpest között.
Ancsin János: – Amíg fizikailag és szellemileg bírtuk a találkozót, jól játszottunk.
 
DAB-DOCLER–VASAS HC 5–2 (0–2, 2–0, 3–0)
Dunaújváros, 750 néző. V: Mayer, Berkesi, Németh M.
DUNAÚJVÁROS: BECZE – Pozsgai, Metcalfe (1), Macsweyn (2), Hegyi 2, MAGOSI 1 – Varga M. 1, Galanisz (1), Azari, Tőkési, Kiss Á. – Martinka, Kiss D., PAPP V. 1, VIRÁG T., SZILASSY – Pavuk, Jankl (1). Edző: J. P. McCallum
VASAS: KISS T. – Pavlis, Sabol, Kangyal, Nagy R., Szappanos – Gergely 1, Hüffner, Gröschl, Berta, Szirányi (1) – SOMOGYI (1), POPOVICS 1, HARDI, SVASZNEK, SILLE – Bereczki, Wéber, Virág Cs., Maszlov. Edző: Risto Kurkinen
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
J. P. McCallum: – Az első elvesztett harmad után nagyon jól reagáltunk, visszajöttük a mérkőzésbe, nagy nyomás alatt tartottuk ellenfelünk kapuját, s ez győzelmet ért. Az utolsó negyven perc játékával elégedett vagyok.
Risto Kurkinen: – Az első harmadban jól játszottunk, mint azt az eredmény is mutatta. A folytatásban csökkent a koncentrációnk és ez a mérkőzésbe került. A második harmad után visszaestünk, a DAB szerencsés góllal vezetést szerzett, majd a kiállítások megpecsételték a sorsunkat. 
KORÁBBAN
Fenestela 68 Brasov–FTC-Orangeways 3–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik