Jégkorong, MOL-liga: a Ferencváros kikapott Fehérváron

Vágólapra másolva!
2010.09.21. 21:15
Címkék
A jégkorong Mol Liga keddi játéknapján a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata 3–1-re legyőzte a Ferencvárost.

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja az FTC és a Volán farm találkozója előtti készültségnek. Egy ferencvárosi szurkolóra négy rendőr jutott, de sok munkájuk nem akadt a rendfenntartóknak. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja az FTC és a Volán farm találkozója előtti készültségnek. Egy ferencvárosi szurkolóra négy rendőr jutott, de sok munkájuk nem akadt a rendfenntartóknak.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, az EBEL-csapatból visszajátszókkal megerősített Volán egy kis odafigyeléssel legalább kétgólos előnnyel mehetett volna az első szünetre. A pihenő kifejezetten jót tett a hazaiaknak, akik formás támadások után tíz perc alatt háromszor mattolták Timo Lindströmöt. A záró húsz percre megrázta ugyan magát a Fradi, ám rengeteg helyzetete közül csupán egyet sikerült értékesítenie.

A másik két esti mérkőzésen is hazai siker született: a Vasas 11–4-re nyert az Újpest ellen, míg a Fenestela Brasov nagy nehezen 5–4-re győzte le a Steaua Bucuresti-et, pedig már 5–0-s előnyben is volt a mérkőzésen.

MOL LIGA 

SAPA FEHÉRVÁR AV 19 FARM–FTC-ORANGEWAYS 3–1 (0–0, 3–0, 0–1)

Székesfehérvár, 300 néző. V: Kincses, Bedő P., Márkus

Fehérvár: BÁLIZS – Ondrejcik, HEGYI II Á. (1), FODOR SZ. (2), NAGY G. 1 (1), Benk – Orbán, Erdélyi, Hajós, Tóth A. (1), KISS D. 1 – MAKLÁRI 1, Varga A., Horváth D., Németh Á., Pilcsik – Ozsváth, Meretei M., Reiter, Farkas T., Szabó A. Edző: Kóger István

FTC: Lindström – Székely Mádai L., Tolkunov, Gavriljuk, Borbás 1, Peterdi – Vychodil, Hüffner, Majoross, FEIL A., Kiss G. (1) – Mamics (1), Bontovics, Jánosi, Hoffmann, Borsos – Barabás, Horváth G., Dancsfalvi, Galló, Nagy L. Edző: Hakan Nygren

Kiállítások: 6, illetve 14 perc + 10 perc fegyelmi (Székely Mádai L.)

 MESTERMÉRLEG

Kóger István: – Újra bebizonyosodott, hogy néhány rutinos játékossal megerősítve fiatal csapatom képes meglepetést szerezni. Sokat korcsolyázva tudtunk a Ferencváros fölé kerekedni, nem hagytuk játszani.

Hakan Nygren: – Nagyon csalódott vagyok. Ezen a mérkőzésen sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket, rendkívül gyenge napot fogtunk ki.

VASAS HC–ÚJPESTI TE 11–4 (6–0, 3–1, 2–3)

Jégpalota, 400 néző. V: Sós Z., Nagy A., Kész

VASAS: Kiss T. – Kangyal 1, Nagy R. (1), Gergely Cs. (2), SOMOGYI 3, Pavlis 1 – Bereczki, Svasznek 1 (1), Sabol 1 (2), Maszlov 1, SZAPPANOS (4) – Szajbert K., Szirányi 1 (1), Berta 1, Popovics (2), Sándor Sz. 1 (1) – Géczi, Virág Cs., Fodor Cs., Strenk, Wéber. Edző: Risto Kurkinen

ÚJPEST: Hajek M. – Tolnai, Vígh, Szajbert P., Németh A., Németh P. 1 – Rencz 1 (1), Garbacz, RUSZNYÁK 2 (1), Davis, Rosztocsil (2) – Ress, Sommer, Pichler, Dömötör, Fodor Z. Edző: Ancsin János

Kiállítások: 8, ill. 10 perc + 10 perc fegyelmi (Tolnai)

MESTERMÉRLEG

Risto Kurkinen: – Az első fél óra jó játéka után a nagy előny tudatában leült a csapat, de a győzelemhez gratulálok a srácoknak.

Ancsin János: – Furcsa volt az első harmad, mert betojtunk, így kaptunk is hat gólt. Az öltözőben csak annyit kérdeztem a srácoktól, hogy miért? Ezt követően szépen helytálltunk.

Fenestela Brasov–Steaua Bucuresti 5–4 (0–0, 4–0, 1–4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik