Jégkorong: a magyarok nemzetközi segítséget kérnek jegyügyben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.04.20. 14:58
A pénteki szlovén–magyar divízió 1-es világbajnoki mérkőzés kapcsán kialakult jegyhelyzetről a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) tájékoztatja a nemzetközi szövetség (IIHF) ljubljanai ellenőrét, a japán Tomita Szoicsit, aki egyben az IIHF egyik alelnöke is – mondta Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára kedden az MTI-nek.

Mint arról korábban beszámoltunk, az okozza a gondot, hogy azok a szurkolók, akik a két szövetség közötti, február 5-i egyeztetést megelőzően vették meg a belépőjüket, a szlovén drukkerek számára fenntartott szektorokba kerülhetnek.

Csakhogy a szlovén rendezők időközben határozottan jelezték: csak azok mehetnek be a szlovén szurkolóknak fenntartott szektorokba, akik fel tudnak mutatni nem magyar személyi igazolványt. Vagyis a szlovén szektorokba nem mehet be magyar drukker, csak más állampolgárságú.

Probléma az is, hogy azok az érdeklődők, akiknek nincs jegyük a pénteki, várhatóan a feljutásról döntő szlovén–magyar mérkőzésre, csak akkor nézhetik meg a helyszínen, a ljubljanai Tivoli-csarnokban a meccset, ha bérletet vásárolnak.

A magyarok első körben 430, később további 450 jegyet kaptak a szlovénok elleni összecsapásra a 4300 férőhelyes csarnokban, ám ezek már gazdára találtak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik