Jaroszlavl-katasztrófa: két-három nap alatt új csapat épülhet

Vágólapra másolva!
2011.09.08. 10:56
Címkék
Más klubtól kaphat játékosokat a Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapata, amelynek teljes első kerete szerdán légi szerencsétlenség áldozata lett.

Vjacseszlav Fetyiszov, az orosz nyílt profi liga (KHL) felügyelőbizottságának elnöke – aki maga olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes hátvéd volt – csütörtökön a Rosszija 24 televíziónak elmondta: a tragédia után néhány órával több hokis is jelezte, hogy szívesen játszana a Jaroszlavl színeiben.

„Ez is egy példa, hogy milyen elhivatottak a játékosaink, és milyen nagy hagyománya van nálunk a sportágnak” – mondta Fetyiszov, hozzátéve, a többi klub szurkolói is támogatják az ötletet. A Szpartak Moszkva drukkerei azt az álláspontot képviselik, hogy azok a hokisaik, akik utánpótláskorukban szerepeltek a Jaroszlavlban, térjenek vissza anyaegyesületükbe.

Fetyiszov szerint 2-3 nap alatt is fel lehet tölteni a Lokomotiv keretét a többi klubtól érkezőktől, és ez a csapat folytathatja a KHL-szezont. Úgy véli, a legjobb megoldás az lenne, hogy az új csapat edzőjének a helyi korosztályos együttest irányító Pjotr Vorobjovot kérnék fel.

Nem ez lenne az első eset, hogy katasztrófa sújtotta klubot a többi csapat játékosaival töltenék fel: 1979-ben a Pahtakor Taskent labdarúgói haltak meg légi szerencsétlenségben – szintén Minszkbe tartva. Akkor a többi csapat adott futballistákat, és úgy folytatódott a szovjet bajnokság – azzal a kikötéssel, hogy a Taskent három évig nem eshetett ki az élvonalból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik