Formula-1: Senna tesztel, de a helyettesítésről le kell mondania

Vágólapra másolva!
2011.02.13. 10:31
Címkék
A Formula–1-es Renault-istálló nem változtatott eredeti tervén, és Bruno Sennát ültette be az autóba a jerezi teszt negyedik, utolsó napján. Az egy hete ralibalesetben súlyosan megsérült Robert Kubica helyettesítésére legesélyesebbnek tartott Nick Heidfeld szombaton a nap legjobb idejét autózta, már csak a hivatalos bejelentés választja el attól, hogy ő kezdje meg a 2011-es idényt a 9-es rajtszámú arany-fekete autóban.

SZAVAZÁS

Indul-e Robert Kubica 2011-ben Formula–1-es futamon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A csapat vezetősége roppant elégedett volt Heidfeld szombati teljesítményével, a korai ismerkedés után a német máris segíteni tudott a fejlesztésekben is, ezért minden bizonnyal rá esik a gárda választása.

„Az első benyomásaink kiválóak Nickről, jól megérti magát a mérnökeinkkel, érthetően beszél az autó viselkedéséről, és segített a kocsi gyorsabbá tételében is – mondta Eric Boullier csapatfőnök. – Abban, hogy egy nap alatt ennyit megtudhattunk Nickről, nagy szerepe volt Robertnek és Vitalij Petrovnak is, no meg a csapatnak. Nélkülük nehéz lett volna ilyen jól működő kocsival, egy nap alatt tesztelni Nick képességeit."

Sennának a korábban tett ígéret miatt adnak vasárnap lehetőséget, de Boullier a napokban elárulta, mivel Kubica legalább a fél szezont kihagyja, nem a fiatal brazil lesz a beugró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik