Férfi vízilabda LEN-kupa: a Honvéd megharcolt a hatgólos győzelemért

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.14. 15:33
Címkék
A Honvéd férfi vízilabdacsapata hat góllal verte meg szlovákiai ellenfelét, a Kosicét a LEN Kupa nyolcaddöntőjének vasárnapi első összecsapásán, a Kőér utcában.

A kassaiak az első pillanattól jelezték, hogy nem szeretnének tetemes hátrányt felhalmozni a szűk öt hét múlva esedékes visszavágóra, ezért keményen ellenálltak, és szívósan tapadtak a magyar együttesre. Vad Lajos legénysége 2–2 után tudott valamelyest ellépni, de a 4–2-t követően – egészen a harmadik játékrész végéig – képtelen volt háromgólosra duzzasztani az előnyt (5–3, 6–4, 7–5).

A nagyszünetet követően sokáig érintetlenek maradtak a hálók, mígnem bő egy perccel az utolsó pihenő előtt centerből Hárai Balázs alakította 8–5-re, majd a sziporkázó, s összesen öt alkalommal eredményes Szivós Márton 9–6-ra a meccs állását.

A záró negyedben Szivós sorozatban negyedik sikeres büntetőjével lett 10–6, s bár a kassai csapat ekkor sem adta fel, a Honvéd végre növelni tudta a differenciát: három perccel a dudaszó előtt, Hárai pazar ívelésével, s ötméteresével már 13–6-ot mutatott az eredményjelző. Két vendéggól esett ugyan még a hajrában, de – Salamon Ferenc büntetője nyomán – 14–8 lett a vége, így meggyőző előny birtokában, kedvező helyzetben utazhat a kassai összecsapásra a Honvéd.

A LEN Kupa nyolcaddöntőjében érdekelt másik magyar együttes, a Ferencváros szombaton, a népligeti összecsapáson 11–5-re verte a montenegrói Cattarót, így hasonlóképpen hatgólos előnnyel várhatja a december 18-i visszavágót.

 

 FÉRFI VÍZILABDA LEN-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GROUPAMA-HONVÉD–HORNETS KOSICE (szlovák) 14–8 (4–2, 3–3, 2–1, 5–2)
Kőér utca, 300 néző. V: Angel Moliner (spanyol), P. Ramos (portugál)
HONVÉD: Gergely – BÁTORI 2 (1), SZIVÓS 5, Gór-Nagy, HÁRAI 4 (1), Tóth M., Jansik. Cs: Mátyás 1 (1), Salamon 2, Székely, Hangody L., Angyal. Edző: Vad Lajos
KOSICE: Gogola – Baco 1, Hrosík 2, Nizny 1, Nagy A. 1, Zatovic, Kolárik. Cs: Janícek, Mravik, Famera 2, Grutka 1 (1), Chilkó. Edző: Robert Kaid
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 10/1
Gól – ötméteresből: 6/5, ill. 1/1
Kipontozódott: Chilkó (23. p.), Hárai (30. p.), Zatovic (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: – Küzdöttünk, s bár az elején nyikorgott a gépezet, megvalósult, amit szerettem volna. A vége meggyőző volt, míg ők összevissza lőttek, mi szép elemeket mutattunk be, az előnyöket is jól megjátszottuk, igaz, néhány kimaradt.
Kaid Róbert: – Sajnálom, hogy az első két negyedben sok helyzetet, emberelőnyt hagytunk ki, a második játékrészben pedig már nem bírtuk a Honvéd tempóját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik