Férfi vízilabda LEN-kupa: a Honvéd ötméteresekkel jutott be a négy közé

Vágólapra másolva!
2011.02.02. 18:41
Címkék
A férfi vízilabda LEN-kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Groupama-Honvéd ötméteresekkel harcolta ki a továbbjutást a CSM Digi Oradea vendégeként.

Az első negyed két nagyváradi akciógóllal és Szivós Márton kihagyott ötméteresével indult, de a vendégek rendezték soraikat és egyenlítettek. Ezt követően a folytatásban is a házigazdáknál maradt a kezdeményezés és a gólelőny, de hiába jutottak vezetéshez, Vad Lajos csapata szorosan tapadt és további két alkalommal egalizált. A nagyszünetre viszont így is eggyel mentek a hazaiak.

A harmadik negyedben a majd' kétezres közönség támogatását bírva a nagyváradiak megléptek, az akcióból egyébként sem sok veszélyt jelentő, elsősorban fórjaira építő Honvéd támadásaiból ekkor hiányzott az átütőerő. Az Oradea három játékrész után ledolgozta első meccsen a Kőér utcában összeszedett háromgólos hátrány. A negyedik játékrészben büntetőből közel került az elődöntőhöz az Oradea, de Tóth Márton fórból túlórára mentette a párharcot.

A kétszer háromperces hosszabbítás első részében a vendégek, a másodikban a házgazdák szereztek egy-egy gólt, így az ötméteresekre maradt a döntés. Gergely István kettőt hárított, így hiába rontott Bátori Bence is, társai nem hibáztak, ami továbbjutást ért a Honvédnak.

 FÉRFI VÍZILABDA LEN-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DIGI ORADEA (román)–GROUPAMA-HONVÉD 10–7 (3–2, 2–2, 3–1, 1–1, 0–1, 1–0) – ötméteresekkel: 2–4
Nagyvárad, 1500 néző. V: Peris (horvát), Klopper (holland)
ORADEA: BARÁT – Chioveanu, NEGREAN 2 (2), Kádár, Kincses 1, Diaconu 2, MONOSTORI 2. Cs: CRETU 3 (2),  Samuila, Baidoc, Tarnovetchi, Popoviciou. Edző: Cornel Gordan
HONVÉD: Gergely – Bátori 1, Szivós 1 (1), Mátyás, HÁRAI 1, Gór-Nagy 1, TÓTH M. 2 (2). Cs: Salamon 1, Jansik, Székely. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből:  10/4, ill. 10/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1
Kipontozódott: Monostori, Kádár
Továbbjutott: a Honvéd (19–19, ötméteresekkel)
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: – Hála a jó Istennek, sikerült. A négyszer nyolc perc alatt nem volt szerencsénk, a ráadásban igen. A nyolcadik Oradea-gól nem volt gól, ráadásul egy méterről született, az ellenőr meg aludt. A csapat hatalmas akareterőről tett tanúbizonyságot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik