Férfi vízilabda Európa-kupa: négygólos előnyt szerzett a Szolnok

V. CS.V. CS.
Vágólapra másolva!
2011.11.26. 19:44
null
Decker Attila volt a meccs egyik hőse (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Címkék
A Szolnok férfi vízilabdacsapata hazai környezetben négy góllal megverte a Kazanyt az Európa-kupa negyeddöntőjének szombati első mérkőzésén.

 

Ki tudja, miért, de álmosan és dekoncentráltan kezdett a Szolnok és a frissen játszó vendégek hat perc alatt háromgólos előnyhöz jutottak. Sőt ha Decker Attila az elején nem véd olyan fantasztikus formában, akkor még nagyobb különbség is lehetett volna a felek között. Szerencsére a negyed végén Marnitz Gergő góljával megkezdte a felzárkózást a hazai gárda.

A folytatásban Nyéki ötméterest hibázott, Negrean azonban szépített és megkezdődött az üldözéses verseny, az oroszok azonban tartották a távolságot és a nagyszünetig kétgólos vezetést szereztek.

A térfélcserét követően nagyot változott a világ, a szolnokiak ugyanis egy 4–0-s etappal állva hagyták a vendégeket. Gosic előnyből talált be, majd Pásztor passzát Negrean értékesítette, a 21. percben Kovács Olivér lövésével pedig először vezetett a mérkőzésen a Szolnok, és még nem volt vége a negyednek, mert Ramiro Georgescu immár kettőre növelte a vendéglátók előnyét (7–5).

A záró felvonásban már talpon volt az uszoda közönsége, hiszen Komlósi rájött, hogy Dutkin nem szereti a vízre pattintott lövéseket, a hátvéd találatával 8–5-re alakult az állás. Nem adták fel a kazanyiak, pillanatok alatt két gólt szereztek, feljöttek ezzel 8–7-re.

A hajrában ismét remekeltek a szolnokiak, Nyéki Balázs belőtte a kilencedik és a tizenegyedik Tisza-parti gólt, míg közben Negrean – átmentve a Honvéd elleni formáját – szépségdíjas találatot ért el. Közben Decker Attila az őrületbe kergette az orosz lövőket, bravúrt bravúrra halmozott a kapuban.

„Bent ragadtunk az elején – kezdte Decker Attila. – Szerencsére még idejében felébredtünk és ellenfelünk nyomába eredtünk. Azt gondolom, hogy csapatunkból mindenki fantasztikus teljesítményt nyújtott, és én is tettem a sikerért. A négygólos előnynek elégnek kell lennie a visszavágóra.”

A visszavágót december 14-én rendezik Kazanyban.

VÍZILABDA, FÉRFI EURÓPA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–SZINTYEZ KAZANY (orosz) 11–7 (1–3, 2–2, 4–0, 4–2)

Tiszaligeti uszoda, 400 néző. V: Golijanin (szerb), Budramisz (görög).

SZOLNOK: DECKER A. — NEGREAN 3 (2), R. Georgescu 1, KOMLÓSI 1, REGŐS, Nyéki 2 (1), GOSIC 1 (1). Csere: Kovács O. 1, Hangay Z., Süveges, Pásztor, Marnitz 2. Vezetőedző: Cseh Sándor.
KAZANY: Dutkin — Ogyincov 1, Kaltyurin 1, SZTEPANYUK 2, Klikovac, Asajev 1 (1), ELIZAROV 1. Csere: Zinnatyulin, Tyihonov, Shervitis 1, Novokszenov. Vezetőedző: Irek Zinnurov.
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 11/1.
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1.
Kipontozódott: Süveges (26.), Komlósi (27.), Klikovac (27.), Kovács O. (31.).
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: — Fantasztikus érzés volt Szolnokon ilyen közönség előtt vízilabdázni. Azt gondolom, hogy a nézők is büszkék lehetnek minden egyes szolnoki játékosra.
Irek Zinnurov: — Jó meccset játszottunk, de ezúttal nem volt szerencsénk. Sokat kell változtatni játékunkon, ha ezt a magyar csapatot ki akarjuk ütni a kupából.
TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Panioniosz (görög)–Savona (olasz) 7–6 (2–2,2–2,2–2,1–0)
Medvescak (horvát)–Sabadell (spanyol) 13–13 (5–2, 3–3, 3–5, 2–3)
VASÁRNAP JÁTSSZÁK
Crvena zvezda (szerb)–Posillipo (olasz) 18.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik