Férfi vízilabda: az egri bajnokcsapattól igazolt válogatottat a Szeged

Vágólapra másolva!
2011.07.15. 10:00
Címkék
Noha hetek óta úgy tűnt, lezárult a bronzérmes Szeged-Beton férfi vízilabdacsapatnál az átigazolási időszak (végül Vincze Balázs személyében Kásás Zoltán edző utódját is megtalálták), kiderült, még egy nagyot tudnak húzni Csongrádban.

Persze Körtvélyessy Péter elnök halála miatt a szponzorokkal is tárgyalni kellett, nemcsak az extra érkezőről, hanem a következő évadról is. Juhász György technikai vezetőtől megtudtuk, a klubot eddig támogató cégek vállalták, hogy a 2011–2012-es szezonban is szponzorálnak, egyúttal a negyedik kiszemeltre is van keret – így biztossá vált, hogy Hegedüs Gábor a Szeged játékosa lesz.Hegedüs Gábor a Szeged játékosa lesz.

„Egerben nőttem fel, lassan húsz éve vízilabdáztam ott, úgy éreztem, eljött az ideje a váltásnak – magyarázta a 27 esztendős Hegedüs a Nemzeti Sportnak. – Már tavaly is felvetődött a távozásom, akkor maradtam, és a bajnoki cím végül igazolta a döntésemet. Azonban mindenki életében eljön az a pont, amikor szükség van a megújulásra, most én is más környezetben szeretném kipróbálni magam.”

A csupa szív szélsőnek a bajnokság vége felé több lehetősége volt: a Vasas érdeklődéséről mindkét évben hallottunk, az idén a Honvédról is pletykáltak. Végül egyik sem valósult meg, amikor pedig nehézzé vált a csapatkeresés, a Szeged ajánlata érkezett.

„Nem aggódtam, próbáltam figyelni, merre mehetnék – ekkor jött képbe a Szeged. Nagyon örültem a megkeresésnek, jó csapatba kerülök, indulunk az Euroligában, egyúttal Magyarországon tudok maradni. Öt csapat is esélyes a bajnoki döntőre, érdekes idény lesz, szerencsére nem maradok ki belőle. Bízom benne, hogy ütőképes gárda alakul ki, a cél még a bajnoki cím is lehet” – mondta Hegedüs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik