Férfi kézilabda KEK: Cipruson tudott nyerni az FTC-PLER

Vágólapra másolva!
2011.11.27. 19:20
Címkék
A Ferencváros két góllal, 24–22-re legyőzte idegenben a ciprusi University Cyprus együttesét, így kedvező helyzetből várhatja a férfi kézilabda KEK nyolcaddöntőbe kerüléséért zajló párharc hazai visszavágóját.

A magyar együttes a mediterrán Cipruson is otthon érezhette magát, a békefenntartók mellett a konzulátus tagjai is a helyszínen buzdították honfitársaikat. Ráfért a segítség az FTC-PLER kézilabdázóira, nem mintha gyengék lennének, ám a vendéglátók a vártnál lényegesen erősebb csapattal léptek fel, ugyanis sportszerűtlenül olyan videót küldtek magukról, amelyen a cseresoruk szerepelt.

A Fradi viszont a legjobbjaiknál is jobbnak bizonyult, végig uralta a meccset, egy percig sem hagyta, hogy a Cyprus vezessen. Fordulás után kezdett a pályán megmutatkozni, hogy ki játszik otthon, a két svájci játékvezetőnek volt néhány véleményes ítélete. De nem lehetett megtörni a magyar együttest, amely így előnnyel utazhat haza.

FÉRFI KÉZILABDA KEK
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
U. CYPRUS (ciprus)–FTC-PLER 22–24 (10–11)
Nicosia, 150 néző. V: Zowa, Wyss (svájciak)
A Cyprus gólszerzői: Kovakov 6 (6), Argyron 4, Nikiforou 3, Szofokleusz 3, Pelegiasz 2, Pisirikosz 1, Estakiadisz 1, Vukasz 1, Markidesz 1
FTC: KOMINEK – Bendó, Marczinkó 1, Mazák 2, Bakos Gy. 3, LENDVAY 5, PÁLOS 6 (3). Cs: SZÉKELY (kapus), Bak, Rév 1, Kocsi 2, Mikita 1, Kis G. 3
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Zsiga Gyula, az FTC-PLER edzője: A védekezésünk rendben volt, a két kapusunk jól teljesített, de a támadásunk döcögött.
A visszavágót jövő vasárnap 18 órától rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik