Férfi kézilabda EHF-kupa: kikapott és kiesett a PLER

Vágólapra másolva!
2009.11.15. 21:13
Címkék
Egygólos vereséget szenvedett vasárnap a PLER férfi kézilabdacsapata az EHF-kupa harmadik fordulójának visszavágóján az izlandi Haukar ellen, így a szombati döntetlent követően búcsúzni kényszerült a sorozattól.

 

A találkozóról és így a továbbjutásról döntő találat öt másodperccel a lefújás előtt esett, pedig döntetlen esetén, „idegenben" lőtt több góllal a PLER léphetett volna a tizenhat közé. A pályaválasztói jog felcserélése miatt mindkét találkozót Izlandon rendezték, vasárnap hivatalosan a magyar együttes volt a „hazai" csapat.

A visszavágón felváltva vezettek a csapatok, majd a végjátékban – akárcsak egy nappal korábban – a dán bírók erősen belenyúltak az összecsapásba. Ennek a magyar együttes látta kárát, amely foghíjasan lépett pályára.

Sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot Lékai Máté és Gazdag Tibor. A hazaiaknál a kapusok és a szélsők nyújtottak átlagon felüli teljesítményt, míg a PLER-ben szinte valamennyi játékos kiemelkedően kézilabdázott, mindent megtett a továbbjutásért. Ez azonban nem sikerült, mert rövidebb volt a lőrinciek kispadja.

FÉRFI EHF-KUPA, 3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ 
PLER KC-HAUKAR (IZLANDI) 21-22 (12–12)
Hafnarfjördur, 1000 néző. V: Pedersen, Mortensen (dánok)
PLER: Novák – RÉV 5 (1), Balogh Zs. 4, Korsós, KOCSI 1, LENDVAY 7, BAKOS 4. Cs: PAUL, Székely (kapusok), Pordán B., Forgács. Edző: Adorján Gábor
HAUKAR: EDVARDSSON – Porgeirsson, Palson 1, BRYNJARSSON 4, Halldorsson, OLAFSSON 2, SVEINSSON 6 (2). Cs: B. Gudmundsson (kapus), Porisson, Viktorsson 2, Heimisson 2, Sigurmannsson 1, Jonsson 1, HOLMGEIRSSON 3. Edző: Aron Kristiansson
Az eredmény alakulása. 6. p.: 1-3. 17. p.: 6-9. 42. p.: 17-19. 51. p.: 21-20
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2
Továbbjutott: Haukar (48–47)
MESTERMÉRLEG
Adorján Gábor: – Büszke vagyok együttesemre, mert remekül harcolt, és csak a külső körülmények miatt kényszerült búcsúra. Igaz, a kispadunk is nagyon rövid volt.
Aron Kristiansson: – Hazai pályán biztosabb továbbjutást, nagyobb különbségű győzelmet vártam csapatomtól, amelynek főleg támadásban kell többet javulnia.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik