Férfi kézilabda Eb: Sok mindenre gondoltam, de erre nem - Éles József

Vágólapra másolva!
2010.01.22. 22:58
Címkék
A magyar férfi kézilabda-válogatott hétgólos vereséget szenvedett Csehországtól az Ausztriában zajló Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén. Amely egyben számunkra az utolsó Eb-találkozó is volt, hiszen a győztes csehek jutottak tovább a középdöntőbe. A Nemzeti Sport Online Eb-szakértője, Éles József a mérkőzés után elárulta: nehéz, kiélezett mérkőzésre számított, amelyen bármi megtörténhet, de arra azért nem gondolt, hogy a csehek héttel vernek minket.

„Mint mindenki, én is nehéz mérkőzésre számítottam a csehek ellen, amelyen az dönthetett a papíron egyenlő erőknek ítélt csapatok csatájában, hogy melyik együttes hogyan tudta feldolgozni a korábbi két mérkőzését – mondta Éles József a Nemzeti Sport Online-nak. – Ki hogyan képes fizikailag megújulni és frissülni, illetve ki hogyan dolgozta fel pszichésen a két meccset. A spanyolok mindkét együttesen átszaladtak, a franciák ellen viszont erőn felül játszott mindkét válogatott, nekünk még egy pontot is sikerült megcsípnünk."

„A pénteki mérkőzésünkkel kapcsolatban sok mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy a csehek átgázolnak rajtunk és hét góllal nyernek. Ezen a találkozón kijött minden, ami lehetett. Hiányosságaink éppen úgy, mint balszerencsénk. Ma érződött igazán Nagy Laci hiánya, aki egy ilyen meccsen sokat tudott volna adni és bizonyosságot nyert, nem igazán tudjuk őt pótolni. Az akarattal nem volt baj, de a tűz és az agresszivitás hiányzott a magyar játékosokból, legalábbis én hiányoltam. A szünet előtt fel tudtunk állni, de a második felvonás elején elég volt bentmaradni az öltözőben három-négy percet és máris elment az egész mérkőzés. Futhattunk a csehek után, de addigra már összetörtünk, nem hittük el, hogy lehet még keresnivalónk."

„Császár Gábor volt a legjobb emberünk, ami egyértelműen a többiek kritikája, hiszen a belső embereink közül ő a legalacsonyabb, ráadásul sérülés hátráltatta a felkészülését. Katzirz Dávid is tetszett, legalább küzdött. Lövőink viszont még az átlagostól is nagyon elmaradtak, és a szélsőink sem azt hozták, amit tudnak és amit elvártunk tőlük. A cseheknél Galia kiválóan védett, Filipet és Jichát pedig képtelenek voltunk semlegesíteni."

„A vereség ismét rávilágított a magyar kézilabda egy sor gyengeségére, a világ mintha elszaladt volna mellettünk, mi pedig egy helyben toporgunk. Amíg a világ fejlődött, mi nem tartottuk a lépést, egy olyan csapat vert meg ma minket biztosan, amelyet pár éve még simán legyőztünk. Azért a két csapat között nincs ekkora különbség, de ma mégis kijött. Elsősorban lábmunkában hiányolom a magyar játékosokból a gyorsaságot, a frissességet. Ezért szabálytalankodunk annyit látványosan, amiért sorra kaptuk a két perceket. A csehek sokkal frissebbek voltak, rohantak, mi pedig fáradtan, összetörten csak asszisztáltunk a győzelmükhöz."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik