Férfi kézi Eb: Krivokapics szerint bárkit legyőzhet a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2012.01.21. 00:18
Címkék
A zentai születésű Krivokapics Milorad szerint a franciák legyőzésében nagy szerepe volt a spanyolok ellen szerzett önbizalomnak, valamint a szurkolók támogatásának is. Az őt az Eb-n fogadó füttyel nem foglalkozik; úgy véli, jóval többen veregetik meg a vállát, mint ahányan „árulónak" kiáltják ki.

„Veszítenivalónk nem volt a franciák elleni mérkőzésen, s az, hogy pontot szereztünk a világbajnoki bronzérmes spanyolok ellen, óriási önbizalmat adott – idézi az újvidéki Magyar Szó Krivokapics véleményét a mérkőzésről. – Az együttes már akkor megérezte, hogy érünk valamit, egymásért küzdünk, harcolunk, igazi csapatot alkotunk. A végén vezettünk két góllal, de tudtuk, hogy ebben a gyors kézilabdában egy ilyen előny nagyon gyorsan elveszhet. Amikor tudtuk, hogy nagyon fontos, akkor már igencsak fáradt volt mindenki, de a szívünk vitt bennünket. Ami a saját játékomat illeti, minden pályán töltött percet, amit a mestertől kapok, megpróbálok maximálisan kihasználni, hogy minél jobban a csapat hasznára legyek."Magyar Szó Krivokapics véleményét a mérkőzésről. – Az együttes már akkor megérezte, hogy érünk valamit, egymásért küzdünk, harcolunk, igazi csapatot alkotunk. A végén vezettünk két góllal, de tudtuk, hogy ebben a gyors kézilabdában egy ilyen előny nagyon gyorsan elveszhet. Amikor tudtuk, hogy nagyon fontos, akkor már igencsak fáradt volt mindenki, de a szívünk vitt bennünket. Ami a saját játékomat illeti, minden pályán töltött percet, amit a mestertől kapok, megpróbálok maximálisan kihasználni, hogy minél jobban a csapat hasznára legyek."

Az öt lövésből három gólt szerző, zentai származású balkezes átlövő úgy véli, felesleges számolgatni, hogy a középdöntőben hány pontot szerezhet a magyar csapat, hiszen aki „döntetlent játszik Spanyolországgal, és legyőzi a címvédő Franciaországot, az bárkit képes megverni".

„Azt, hogy a szurkolók támogatása mennyit ér, szavakkal nem is tudom elmondani, hiszen nehéz pillanatokban az ő hangjuk az, ami erőt ad" – folytatta a játékos, aki saját fogadtatásáról is szót ejtett.

„Sokat foglalkoztak az újságírók az elmúlt napokban az engem fogadott füttyel, amire akkor is azt feleltem, hogy ha én minden bekiabálásra, füttyre odafigyelnék, akkor nem tudnék normálisan játszani egy másodpercig sem. Az a néző, aki belépőt vesz, egy normális határon belül azt csinál, amit akar. Ha úgy gondolja, hogy engem ki kell fütyülnie, akkor azt teszi. Engem ez nem foglalkoztat, sokkal többre tartom azt, hogy a szervezők bocsánatot kértek, s azt, hogy nagyságrendekkel nagyobb azoknak a száma, akik támogatnak, megveregetik a vállamat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik