Férfi kézi Eb: kétgólos, izzadtságos francia siker Szlovénia ellen

Vágólapra másolva!
2012.01.22. 19:43
Címkék
A Szerbiában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában francia válogatott kétgólos győzelmet aratott Szlovénia ellen, így a címvédő első pontjait szerezte a középdöntőben, ahová a csoportból két vereséggel érkezett.

1. félidő1. félidő

A szlovének lelkes, lendületes és gólerős játékukkal a kezdés után meglepték a még mindig kicsit tompának tűnő – természetesen kéretik ezt önmagukhoz mérten érteni – franciák ellen. Negyedóra elteltével a szlovénok 8–4-re is elhúztak, és bizony a franciák nagyon megköszönhették, hogy a hajrában elkapkodott szlovén befejezések után könnyű gólokkal fel tudtak zárkózni. Harmincpercnyi játékot követően egy gól volt már csak a szlovénok előnye (15–14).

2. félidő

Tíz percig nem változott döntően a játék képe: a szlovénok vezettek, a franciák kapaszkodtak. Igaz, ez már másfajta kapaszkodás volt, hiszen ott lihegtek szorosan az ellenfél nyakában, bármikor átvehették a vezetést. Erre bő tíz percet kellett várni, akkor emberelőnyöket gólra váltva vette át az irányítást a címvédő a picit fáradó, picit felpuhuló szlovénok ellen. A hajrá azonban így is izgalmasan alakult. A szlovén szurkolók és az esti mérkőzésre időközben már hangpróbát tartó horvátok „párbaja" közepette – azért a kéttucatnyi francia szurkoló is hallatott magáról – egyenlő állásról, 25–25-ről indult az utolsó öt perc. Akkor hetesből, majd egy kontra végén szerzett pazar, csavart góllal meglépett kettővel az emberfórban játszó francia együttes. A szlovénok nagyot küzdöttek, de csak egy gólt tudtak lefaragni a hátrányból, így kettővel kikaptak a góllal végszavazó franciáktól (28–26).

Érdekes és érdemes megemlíteni, a szlovének legjobbja a hét lehetőségéből hatot gólra váltó Luka Zvizej, a szegediek korábbi légiósa lett.

FÉRFI KÉZILABDA EB (SZERBIA)
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Franciaország–Szlovénia 28–26 (14–15)
Gólszerző: Barachet 6, Joli, Abalo 4, B. Gille, Accambray 3-3, Fernandez, Honrubia, N. Karabatic, Bingo 2, ill. L. Zvizej 6, Gajic 5, Dolenec, Spiler 3, Dobelsek, Bezjak, Zorman 2-2, Miklavcic, Skube, M. Zvizej 1-1
KÉSŐBB
Spanyolország–Horvátország 20.10
KORÁBBAN
Magyarország–Izland 21–27

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik