Férfi kézi Eb: Karabatic önkritikus, élete legrosszabb játékáról beszél

Vágólapra másolva!
2012.01.21. 00:39
Címkék
A francia Nikola Karabatic élete legrosszabb válogatottbeli teljesítményeként értékeli a péntek este nyújtottat – amint arról beszámoltunk, a magyar nemzeti csapat 26–23-ra legyőzte a címvédő Franciaországot a szerbiai Európa-bajnokságon.

„Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. Időtlen idők óta nem történt velünk ilyesmi, szerintem én nem is játszottam még ilyen rosszul a válogatottban. Pedig jó formában, jó erőben érzem magam. Sajnos ilyen a sport, a nagy örömöket néha olyan keserű csalódások követik, amilyen ez a mostani" – mondta önkritikusan a 15 kapura lövéséből mindössze három gólt szerző, nisi születésű játékos francia újságíróknak.

Az újvidéki Magyar Szó további szemelvényeket is közöl Karabatic mérkőzés utáni nyilatkozatából:

„A magyarok nagyon jól játszottak, mi pedig sokkal gyengébben teljesítettünk, mint ahogy azt a szurkolóink elvárták tőlünk. Az ellenfél sokszor engedte, hogy lőjünk, de sajnos a próbálkozásaink, különösen az enyéim, nem találtak célba, ha pedig eltaláltuk a kaput, akkor ott volt Fazekas, aki mindent kivédett."

A francia játékos elmondta: noha az olimpiai bajnoki címük megvédését fontosabbnak tartják, mint az Eb-szereplést, Szerbiában is nyerni szerettek volna mindenki ellen. A továbbvitt nulla pont valószínűleg nem lesz elegendő a címvédéshez – tette hozzá, majd beszélt a közönségről is:

„Habár Szerbiában születtem, nem számítottam arra, hogy a közönség majd engem és a csapatomat buzdítja, mivel jól tudjuk, milyen közel van Magyarország, ahol nagyon szeretik a kézilabdát, s rengeteg szurkoló érkezett onnan. Ez azonban nem lehet kifogás, mivel mi már rengetegszer játszottunk olyan helyen, ahol az egész lelátó ellenünk szurkolt, mégis sikerült nyernünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik