F1: Webber végig a határon autózott, Hamilton élvezi a versenyzést

Vágólapra másolva!
2010.08.28. 15:49
Címkék
A Formula–1-es Belga Nagydíj időmérő edzését követően az első három helyen végző pilóták mindegyike – Mark Webber, Lewis Hamilton és Robert Kubica – elégedett volt a mai teljesítményével. Mindhárman kiemelték, hogy eredményük értékét növelik a kiszámíthatatlan időjárási körülmények.

„A mai időmérő edzés még Spához képest is különleges volt. Mintha ki-be kapcsolták volna az esőt, ami nagyon nehézzé tette a versenyzést, végig a határon autóztam" – kezdte a kvalifikációt követő sajtótájékoztatót a legjobb időt elérő Mark Webber.

„Ezen a pályán másképp viselkedik az autónk, mint más helyszíneken. Egyes szakaszokon jók tudunk lenni, másokon kevésbé" – mondta az edzéselső ausztrál arra a felvetésre, mely szerint Spában a hosszú egyenesek miatt a Red Bulloknak nincs meg az az előnyük a többi csapattal szemben, amely a technikásabb pályákon, mint például a Hungaroringen, igen.

Az edzésen második helyen záró brit Lewis Hamilton az utolsó pillanatban előzte meg Robert Kubicát.

„Az időjárás kiszámíthatatlan volt, ilyen körülmények között igazán jó eredménynek tartom, hogy az első sorból indulhatok holnap. Nagy élmény itt versenyezni, de nehéz jóslatokba bocsátkozni a futamot illetően, hiszen holnap is sok függ majd az időjárástól" – nyilatkozta a McLaren egyszeres világbajnok pilótája.

A Renault-val szereplő Kubica nem volt csalódott amiatt, hogy Hamilton a hajrában elé tudott kerülni.

„Esős és száraz körülmények között is jól mentünk. A végén már látszott, nem lesz időnk arra, hogy visszaelőzzük Hamiltont, de ennek ellenére jó eredményt értünk el, és azzal is elégedett vagyok, hogy az F-csatornánk jól működött" – fogalmazott a sajtótájékoztatón az időmérőt a harmadik helyen befejező lengyel versenyző.

Az edzésről itt olvashat bővebben! 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik