Európa-liga: norvég vagy walesi csapat vár a Fradira, ha továbbjut

Vágólapra másolva!
2011.06.20. 14:38
Címkék
Az Aalesund (norvég)–Neath (walesi) mérkőzés győztesével találkozik az Európa-liga második selejtezőfordulójában a Ferencváros, ha az első körben búcsúztatja az örmény Ulissest. A második kör első mérkőzését július 14-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.

Az Aalesundot 1914-ben alapították, de a hosszú múltra visszatekintő klub nem ért el nagy sikereket története során. Az együttes legjobb eredménye, hogy 2009-ben megnyerte a Norvég Kupát. Az aalesundi csapat a 2000-es évek elején ingázott az élvonal és a másodosztály között. Az Európa-liga selejtezőjében egyszer vett részt: 2010 nyarán a skót Motherwell ellen búcsúzott a harmadik selejtezőkörben (1–4). Aalesundot 1914-ben alapították, de a hosszú múltra visszatekintő klub nem ért el nagy sikereket története során. Az együttes legjobb eredménye, hogy 2009-ben megnyerte a Norvég Kupát. Az aalesundi csapat a 2000-es évek elején ingázott az élvonal és a másodosztály között. Az Európa-liga selejtezőjében egyszer vett részt: 2010 nyarán a skót Motherwell ellen búcsúzott a harmadik selejtezőkörben (1–4).

Ha nem is a kiváló eredményekről, korábbi játékosairól azért híres a csapat: itt kezdte karrierjét John Arne Riise, a kupagyőztes együttesnek pedig tagja volt Anders Lindegaard, a Manchester United kapusa.

A Neath-t csak 2005-ben alapították, és a walesi másodosztályban kezdte meg a szereplést. Már majdnem az első idényében feljutott (második lett), de végül csak a 2006–2007-es szezonban került a legjobbak közé.

A következő három idényben nem forgott igazán veszélyben az élvonalbeli tagsága, majd a legutóbbi évadban a harmadik lett, így először vehet részt európai kupasorozat selejtezőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik