Európa-liga: Máté Péter a BL-nevezési listán rajta volt, az El-listán már nem

Vágólapra másolva!
2010.08.27. 15:18
Címkék
A Nemzeti Sport megpróbált utánajárni a Máté Péter-ügynek, a rendelkezésre álló információink szerint az alábbi történhetett. Bár rengeteg kérdés vetődik fel az üggyel kapcsolatban, ezúttal a száraz tényeket próbáltuk meg rekonstruálni.

Amikor a Debrecen megnyerte a bajnokságot, a klubvezetőség elküldte a nevezési listát a Bajnokok Ligája-selejtezőre az európai szövetségnek, ezen szerepelt a sérüléséből lábadozó Máté Péter neve.

Amikor a DVSC-TEVA kiesett a legrangosabb sorozatból, és az Európa-liga selejtezőjébe nyert besorolást, ekkor az UEFA felajánlotta, hogy változtathat a kereten. A Loki élt a lehetőséggel, és ismét leadott egy listát, amelyen viszont nem szerepelt Máté Péter neve. (Mindkét keretet dokumentálta az UEFA, ezek a honlapon azóta is elérhetők, alább cikkünkben is láthatók.) 

Nem is volt ezzel gond, hiszen a Liteksz elleni nyíregyházi meccsre nem nevezték Máté Pétert, Lovecsbe azonban a csapattal tartott a védő is. 

Ahogy minden meccs előtt, úgy ez előtt is volt egy technikai értekezlet, amelyen a csapatok képviselői minden részletet tisztáztak az illetékesekkel, és megkapták a meccs kitöltendő jegyzőkönyvét. A debreceniek ide, a cserék közé beírták Máté Péter nevét.

A játékvezető ezt a kitöltött jegyzőkönyvet a meccs előtt másfél órával kapja vissza a csapat képviselőitől, és odaadta a meccs médiafelelősének, aki aztán felvitte azt az adatbázisra, és mivel Máté neve nem szerepelt az előzetes listában, az ő neve mellett a 0-s szám jelent meg. Ezt erősíti meg alábbi képünk, azaz az UEFA honlapján található jegyzőkönyv is.

 

 

 



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik