Euro 2012: Witsel vezérletével belga győzelem Ausztriában

Vágólapra másolva!
2011.03.25. 22:33
Címkék
A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek E-csoportjában Belgium 2–0-ra legyőzte idegenben Ausztriát. A vendégek a mindkét félidőben gólt szerző Axel Witsel vezérletével szerezték meg a három pontot.

A mérkőzés hatodik percében már megszerezték a vendégek a vezetést: Steven Defour beadását Witsel fejelte a hálóba, ezzel előnyhöz juttatta csapatát. Ezután mindkét gárda vezetett támadásokat, azonban gól már nem született, így az első félidő lefújásakor 0–1 állt az eredményjelzőn.

A második félidőt szintén a belgák kezdték lendületesebben: az 50. percben Laurent Ciman átadása után újra csak Witsel volt eredményes, ezzel már kétgólosra nőtt a vendégek előnye. A későbbiekben további találat már nem született, így Belgium 2–0-ra győzött Ausztria vendégeként.

Belgium győzelmének köszönhetően feljött a harmadik helyre az A-csoportban, pontszámban pedig beérte a második helyen álló Ausztriát. A csoportot továbbra is a veretlen Németország vezeti.

AUSZTRIA–BELGIUM 0–2 (0–1)
Bécs, Ernst Happel Stadion, 20.30 (A-csoport). V: Bezborodov (orosz)
AUSZTRIA: Macho – Dag, Dragovic, Pogatetz, Fuchs – Harnik, Alaba (Pehlivan, 54.), Junuzovic (Ümit Korkmaz, 69.), Baumgartlinger, Arnautovic – Janko (Maierhofer, 54.). Szövetségi kapitány: Dietmar Constantini
BELGIUM: Mignolet – Ciman, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Simons – Dembélé, Witsel, Defour, Chadli – Ogunjimi (Mirallas, 80.). Szövetségi kapitány: Georges Leeskens
Gólszerző: Witsel (6., 50)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik