Euro 2012: A finnek jobbak voltak, csalódott vagyok - Egervári

Vágólapra másolva!
2011.10.07. 20:23
Címkék
Egervári Sándor szövetségi kapitány csalódott volt a Helsinkiben rendezett Finnország–Svédország Európa-bajnoki selejtező után. A találkozót a helyszínen megtekintő szakember szerint a finnek rászolgáltak volna a döntetlenre, de a svéd kapu előtt nem találták meg a megfelelő megoldásokat.

„Természetesen csalódott vagyok, mert ebben a mérkőzésben benne volt a meglepetés – mondta Egervári Sándor a Digi Sportnak. – Mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a finn válogatott a svédnek, de a kapu előtt nem találta meg a megfelelő megoldásokat, ezért nem tudott még egy gólt szerezni."

„A mérkőzés jelentős részében a finnek irányítottak, ami meglepetés volt számomra. Ez a finn csapat ma sokkal jobb volt, mint amit az elmúlt egy évben láttunk tőle. Nagy kár, hogy elmaradt a meglepetés. Nekünk mostantól saját magunkkal kell foglalkozni, szeretnénk jól játszó finn csapatot legyőzni, és jó formában nekivágni a világbajnoki selejtezőknek. A finnek elleni meccs már a világbajnoki-selejtezőkre való felkészülés jegyében telik, Dzsudzsák Balázs játékáról ő és az orvosi stáb dönt."

„Ez a selejtezősorozat egy állomása volt a magyar válogatottban zajló folyamatnak, ha hosszú távon gondolkodunk, nem lehetünk elkeseredettek. Másfél éven belül nem valósítottuk meg, amit négy-hat évre tervezett a szövetség, ami miatt nem kell szégyenkeznünk" – mondta a kapitány, aki az elveszített pontok közül a hollandiait sajnálja leginkább.

„Nagyon érdekes, hogy azt a plusz egy pontot Amszterdamban szerezhettük volna meg, ott jól játszottunk, rászolgáltunk volna a döntetlenre. Svédországban még nagyon friss volt a társaság, ott nem volt annyira reális a pontszerzés."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik