DVSC: megvannak az új debreceni stadion látványtervei - fotók

Vágólapra másolva!
2011.06.09. 13:50
Címkék
A dehir.hu arról számolt be, hogy bemutatta és ingyen az önkormányzatnak adta Kováts Ákos városi főépítész az új Nagyerdei stadion vázlattervét, így gyorsabban írhatja ki a beruházó cég a tervezési és kivitelezési pályázatokat. Az alábbiakban megtekintheti a vázlatterveket!

Kiderült, hogy három méterre süllyesztenék le az arénát, ez 1.7 méterrel van a jelenlegi talajszint felett. Ráadásul a süllyesztéssel másfél milliárd forintot is megspórolnak ahhoz képest, ha a talajszinten lenne a pálya, emellett megemelnék a tribünt.

A stadion 16 500 férőhelyre tervezik, 700 parkolóval. A vázlat szerint 100 sajtóhelyet, VIP tribünt, éttermet és úgynevezett - a Főnix Csarnokban már látható - skyboxokat alakítanak ki. Kováts Ákos azt mondta, hogy az UEFA és a FIFA elsősorban ezeket ellenőrzi. A stadion alkalmas lesz arra, hogy a Loki nemzetközi mérkőzéseit is itt játssza, emellett BL-negyeddöntőt tartsanak.

A költségekről azt mondta a városi főépítész, hogy számításai szerint maga a stadion 8.8 milliárd forintba kerül, 1.2 milliárdot pedig a környező játszóparkra és a parkolókra kell költeni. Megjelenésében nem emelkedik a nagyerdei fák fölé, így megőrzi a környék hangulatát.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik